Військо Польське прислало на Львівщину 170 тонн допомоги Збройним Силам України

20:14 2 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: kolomyya.org

Як зазначали у прес-службі польського Міністерства оборони – це перша партія гуманітарної допомоги українській армії від сусідньої держави.

В Україну з Республіки Польща прибув гуманітарний вантаж. Як зазначали у прес-службі польського Міністерства оборони – це перша партія гуманітарної допомоги українській армії від сусідньої держави. Ця діяльність польських колег є результатом угоди, яка була підписана 14 серпня між двома країнами.

Гуманітарний вантаж перетнув українсько-польський кордон, пройшов розмитнення і прибув в одну із військових частин забезпечення Збройних Сил України. За дорученням заступника міністра оборони України Олександра Ліщинського, з українського боку, допомогу приймав командир військової частини забезпечення ЗС України полковник Валерій Копішинський у присутності представника Війська Польського полковника Вальдемара Отрзонсека та заступника аташе посольства Республіки Польща в Україні капітана Александера Сухеника.

Як пояснив полковник Валерій Копішинський, зараз триває розвантаження гуманітарного вантажу.

– Польські колеги направили потрібні нам речі, – зазначив командир частини. – Серед них постільне приладдя: матраци, подушки, ковдри, простирадла та наволочки.

Слід відзначити, що матраци пристосовані для польових умов. Вони мають прорезинену підкладку, яка не пропускає вологу. Фактично, на такому матраці можна переночувати на голій землі, що в умовах бойових дій не є рідкістю. Загалом предметів постільної групи прибуло 10 тисяч комплектів. Також польські колеги надіслали близько 170 тонн житнього хлібу довготривалого зберігання. А «освіжити» буханець можна досить легко декількома способами: проваривши в окропі просто у двошаровій целофановій упаковці упродовж 30 хвилин, або ж півгодини запікати його у печі при температурі 100 градусів, знявши попередньо зовнішню обгортку, або у мікрохвильовці за декілька хвилин на максимальній потужності.

Загальна вага польської гуманітарної допомоги складає близько 280 тонн. Вона незабаром буде розподілена і вирушить далі за призначенням – у військові підрозділи, які найбільше її потребують.

Про це повідомляє сьогодні, 2 вересня, прес-служба Львівського обласного військкомату.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів