Військкомат надіслав близько 35 повісток колективу Львівського театру опери та балету (відео)

14:40 17 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької в інтернет-мережі «Facebo

На сторінці Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької в соціальній мережі опублікували звернення його колективу з приводу близько 35 повісток з військкомату.

У зверненні Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької йдеться:

«У Львівську оперу прийшло близько 35(!) повісток у ЗСУ. Більшу частину з яких складає артистичний склад театру. Серед запрошених на службу є артисти оркестру, хору, провідні солісти опери та провідні солісти балету, також є Заслужені артисти та навіть Народний артист України!

Для нас, артистів театру, є дещо незрозумілим такий масовий (для нашого театру) забір високодосвідчених кадрів! Ми наголошуємо на тому, що для нашого театру така повальна мобілізація призведе до того, що з афіші зникнуть певні найменування вистав. Це може взагалі зірвати роботу театру!

Є бажання пояснити чиновникам, які відповідальні за ці дії, що підготовка висококваліфікованих кадрів – оркестрантів, солістів опери та солістів балету – займає від 12 до 16 років у навчальних закладах,а також багато років роботи в театрі! Наприклад, у балет театру повістки прийшли одразу чотирьом провідним танцюристам зі семи (серед яких – Народний артист України), а по всій Україні виконавців такого рівня – зо два десятки!

Зауважимо, що в країні не введено військовий стан. Складається враження, що хтось із чиновників навмисне намагається знешкодити академічні мистецькі традиції України. 

Цікаво – скільки синів депутатів Верховної ради та чиновників призвали до ЗСУ? Чи наша влада може відправляти в АТО тільки артистів та встановлювати смертельні для більшості населення тарифи на комунальні послуги?

ДЛЯ ВІДРОДЖЕННЯ УКРАЇНИ ПОТРІБНИЙ МИР!!! Ми дуже надіємось, що це звернення прочитають люди з головою!

Артисти театру».

Це звернення опублікували на сторінці Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів