Держархбудінспекція у Львові запрацює відзавтра

18:20 28 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомив голова ДАБІ України Олексій Кудрявцев, міська інспекція державного архітектурно-будівельного контролю буде мати всі повноваження, які сьогодні має державний орган, крім надання адміністративних послуг стосовно V категорії складності.

«Завтра, 29 квітня, розпочинає роботу інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Львові», – повідомили сьогодні, 28 квітня, «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Офіційна передача повноважень Державної архітектурно-будівельної інспекції України інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Львові відбулась сьогодні, 28 квітня. Як зазначив голова ДАБІ України Олексій Кудрявцев, міська інспекція буде мати всі повноваження, які сьогодні має державний орган, крім надання адміністративних послуг стосовно V категорії складності.

Керівник інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Львові Дмитро Пецій пояснив: «До V категорії складності належать великі комплекси з великими площами і пам’ятки національного значення. Вони залишаються за Держархбудінспекцією. У нас можна буде отримати будь-яку консультацію, що стосується містобудування. В громадській приймальні постійно проводитиметься прийом громадян. Ми переймаємо І-ІV категорію, тобто, всі заходи, що даються законодавством для архітектурно-будівельного контролю, переходять  до міської ради. В межах Закону «Про регулювання містобудівної діяльності», ми будемо працювати і надавати сервісні послуги нашим громадянам і будемо одночасно забезпечувати контрольні функції на забудови у місті Львові».

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що Інспекція має швидко реагувати на скарги львів’ян та не допускати будь-які забудови, які мають проблеми з документами. Він також запевнив:

«Буде все відкрито, публічно. Так, як ми почали на виконавчому комітеті показово обговорювати всі містобудівні умови та обмеження, так само максимально публічною буде робота Інспекції. Для мене це принципово. Швидкість, оперативність, а найголовніше, щоб люди, які сьогодні живуть у Львові, мали комфорт. Тому що ми маємо дуже багато прикладів у Львові за останні роки, коли є суперечності, коли є конфлікти і люди мають дуже великий жаль на державну владу.

Я би хотів, щоб це було в минулому. Щоб чесно, відкрито, публічно ми обговорювали всі проблеми. 

Пан Дмитро тепер повинен очікувати дуже непрості процеси, тому що дуже часто у будівництві є штучно створені конфлікти, коли групи людей починають вимагати ті чи інші преференції від забудовника, починають влаштовувати пікети  і інші речі. Коли з ними домовляються – відходять в сторону.

Сьогодні поліція тільки стає на ноги, вона не в повній мірі може виконувати всі свої функції. Тому важливо, аби громадськість була максимально поінформована про все, що відбувається в місті. Тільки максимальна відкритість і прозорість врятує нас в намірах, які ми маємо. Мені важливо, аби ми не соромилися за ті нові будівлі, які у Львові будуються і будуть будуватися, щоб навпаки вони прикрашали місто».

Нагадаємо, прийом документів в Інспекцію ведеться через Центри надання адміністративних послуг на площі Ринок, 1, вулиці Виговського, 34, вулиці Левицького, 67, проспекті Червоної Калини, 72а, вулиці Гененерала Чупринки, 85, вулиці Хвильового, 14а та через управління «Дозвільний офіс» на вулиці Весняній, 4. У приміщенні інспекції державного архітектурно-будівельного контролю на вулиці Угорській, 7а діє консультаційний центр та громадська приймальня».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів