Відкриття реконструйованої площі Митної заплановане на 3 травня, – ЛМР

17:00 1 березня 2017 р.

Лілія Онищенко запевнила, що «сухий» фонтан уже зроблено.

Начальник управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко повідомили сьогодні, 1 березня: «До Дня міста – 3 травня – заплановано відкрити площу Митну після реконструкції. У 2016 році тут виконано робіт на суму три мільйони 758 тисяч гривень. Зараз тривають ремонтні роботи у підземному переході та відновлення фасаду Музею Пінзеля».

Чиновник також розповіла: «До робіт долучився підземний перехід, ремонт якого спочатку взагалі не був передбачений. Плануємо до Дня міста усі роботи завершити та відкрити площу».

У Львівській повідомили також: «Найголовніше, що буде на площі Митній – це «сухий» фонтан. Фонтан уже зроблений. Він буде пішохідний, тож люди зможуть ходити по ньому. Також він не створюватиме незручностей взимку, коли не функціонуватиме.

Вода із нього битиме вгору прямо із замощення, тому люди зможуть проходити поблизу фонтану чи бігати по його території. Натомість скульптура хлопчика із фонтану нікуди не зникне. Вона буде, як раніше, знаходитися на площі».

Загальна вартість робіт реконструкції площі Митної становитиме близько шести мільйонів гривень. Передбачено пониження площі, заміна верхнього покриття, заміна усіх комунікацій, оновлення фонтану, влаштування вуличних меблів та висадку нових зелених насаджень», – повідомили також сьогодні, 1 березня, в прес-службі Львівської міськради. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів