Ветерани війни заблокували президію ЛМР (відео, оновлено)

11:45 29 вересня 2016 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

Учасники АТО вимагають поваги до них.

Про це повідомив сьогодні, 29 вересня, депутат Львівської міської ради й голова виконкому громадської організації «Варта 1» Ігор Зінкевич на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», де він  також опублікував відео з місця події. Натомість у прес-службі Львівської міськради повідомили в четвер, що на пленарне засідання ЛМР прийшли невдоволені пікетувальники й заблокували роботу сесії. Відтак, за їх вимогами, була оголошена перерву в роботі пленарного засідання.

Зокрема, перерву оголошено з метою обговорення ситуації з учасниками пікету щодо виділенням земельних ділянок для учасників АТО у межах Львова для індивідуального будівництва. У прес-службі Львівської міськради зазначили, що «мова йде про ухвалу, в межах якої місто має намір отримати земельні ділянки між промисловою зоною Рясне й житловим мікрорайоном Білогорща».

Очільник Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді й керівник міського Центру надання послуг учасникам бойових дій Оксана Рубай прокоментувала ситуацію так: «Мала розглядатися ухвала щодо передачі земель для учасників АТО між Зимною Водою та Рясне. Це те, що ще не належить місту Львову, але це те, що готова громада Пустомитівського району передати у користування львів’янам. І в цій ухвалі було задекларовано, що ті землі, які передадуть громадам, будуть роздані учасникам АТО».

Однак, за словами, Оксани Рубай процедура передачі ще не проведена, це лише прописано, власне, що воно буде здійснено і вони стверджують, що наразі місто немає у користуванні цих земель, тобто, ухвала не забезпечує акт користування. Чиновник також повідомила: «Учасники в це не вірять, хоча сама ухвала, її голосування давало можливість в подальшому нашому  управлінню земельних ресурсів працювати над тим, щоб все це провести, розділити і закріпити за учасниками бойових дій. Зараз в робочій групі будемо опрацьовувати, яким чином вони це хочуть зробити. Потрібно пояснити, що є певна процедура, є певні часові рамки. Маємо розказати, в якому часі це відбудеться і які ділянки вони утримають».

Як інформував «ЩЛ», напередодні в громадській організації «Львівська обласна спілка АТО та сімей загиблих» анонсували, що вимагатимуть на сесії міської ради надання земельних ділянок українським воїнам.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів