Верховна Рада дозволила військовим укладати контракти на півроку

11:54 6 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: gorodok-vlada.gov.ua

Документ спрямований на те, щоб зберегти в лавах Збройних сил людей з військовим досвідом, які були демобілізовані, але висловили бажання залишитись у лавах Збройних Сил України.

Верховна Рада прийняла закон, який дозволить мобілізованим військовослужбовцям укладати контракти на 6 місяців. «За» законопроект №2356а проголосували 253 депутатів.

У пояснювальній записці вказується, що документ спрямований на те, щоб зберегти в лавах Збройних сил людей з військовим досвідом, які були демобілізовані, але висловили бажання залишитись у лавах Збройних Сил України. Згідно з документом, військовослужбовці, які відслужили 11 місяців, матимуть право підписати піврічний контракт. Він може бути продовжений за згодою сторін. Верховна Рада закріпила, що контракт припиняється, а військовослужбовці, які проходять службу за контрактом, звільняються у зв'язку із закінченням особливого періоду та небажанням продовжувати службу за новим контрактом.

Під час обговорення законопроекту піднімалося також питання щодо додаткової мотивації військовослужбовців-контрактників у вигляді підвищеної заробітної плати.

Співдоповідач голова комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський зазначив, що це питання буде розглядатися під час розгляду проекту державного бюджету на наступний рік.

Як повідомлялося, в Генеральному штабі нарікали, що через конфлікти у Верховній Раді не вдається прийняти зміни до законодавства, які б дозволяли військовим укладати контракти на 6 місяців. За даними Генштабу, з людей, які потрапили в третю чергу мобілізації близько 4-5 тисяч осіб хотіли би укласти контракт на півроку.

Про це повідомило сьогодні, 6 жовтня, інтернет-видання «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів