«Великдень вдома» врятує українців від COVID-19

18:13 7 квітня 2020 р.

Фото до новини

Державні службовці відзначили високу ефективність, яку демонструють мобільні бригади, що здійснюють тестування осіб, які повернулися із-за кордону. Але про його результати ще не повідомляють.

Сьогодні, 7 квітня, відбулась селекторна нарада під керівництвом Президента України Володимира Зеленського та за участі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, а також Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, представників Ради національної безпеки і оборони України, першого заступника Глави Адміністрації Президента України Сергія Трофімова щодо питань стану впровадження заходів, спрямованих на протидію поширенню коронавірусу на території країни.

Про це повідомила пресслужба ЛОДА.

Участь від Львівщини онлайн взяв голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, міський голова міста Львова Андрій Садовий.

Президент України Володимир Зеленський наголосив на дотриманні карантину на території усієї країни: у кожному місті та селищі. Окрему увагу зосередив на забороні курсування транспорту. Також він повідомив, що у разі фіксації порушення санітарних норм на ринках, йтиме мова про їхнє подальше закриття на час карантину.

Також Володимир Зеленський закцентував увагу присутніх на недопущенні закриття лікарень, а також звільненні медичних працівників.

Як зазначив голова держави, найближчим часом до України прибуде ще 7 літаків із медичним вантажем.

Окрім того, Президент повідомив присутніх про те, що з метою подолання пандемії коронавірусу до кінця цього тижня будуть внесені зміни до бюджету 2020.

Під час наради Президент заслухав інформацію про стан захворюваності на COVID-19 у кожній області країни. Він вкотре наголосив на державному проекті «Великдень вдома», який допоможе мешканцям країни відсвяткувати це велике свято вдома, не наражаючи себе та рідних на небезпеку.

Своєю чергою, Максим Степанов розповів про перевірку областей на дотримання протоколів Міністерства охорони здоров’я щодо транспортування і лікування хворих на коронавірусну інфекцію. Виконання таких протоколів, за його словами, дозволить не поширювати недугу, а також не наражати на ризик зараження COVID-19 як лікарів, так і інших хворих. Він наголосив на обов’язковій дезінфекції карет «швидких» та на важливості захисту лікарів. 

Міністр охорони здоров’я закликав не економити на ПЛР-тестах, а також збільшити обсяги такого тестування у регіонах.

За словами головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, реактивів для проведення полімеразно-ланцюгової реакції є достатньо. Додатково замовили ще 1 мільйон реактивів для здійснення ПЛР.

У межах селектору присутні відзначили високу ефективність, яку демонструють мобільні бригади, що здійснюють тестування осіб, які повернулися із-за кордону.

"Щоденний Львів" повідомив, що людей на карантині та в обсервації контролюватимуть за допомогою додатка "Дія вдома", але смартфони їм безкоштовно не видаватимуть.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів