В Україні звузять смуги руху транспорту в містах

14:00 22 червня 2018 р.

Фото до новини


Фото: varta1.com.ua

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вводить нову норму до Державних будівельних норм щодо ширини смуг руху в містах і селах з метою впровадження європейських стандартів безпеки на дорогах.

Про це повідомив на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе. Відповідні зміни стосуються проектування нових та реконструкції існуючих вулиць і доріг та містяться в новій державній будівельній нормі «Вулиці та дороги населених пунктів», яка вже опублікована й набуде чинності з 1 вересня 2018 року.

«Сьогодні в Україні ширина смуг руху на дорогах – 3,5-3,75 метрів в залежності від їх призначення. Однак європейська практика показує, що дороги з меншою шириною смуги руху – близько 3-3,25 метрів – підсвідомо спонукають водіїв їхати з меншою швидкістю», – пояснив Парцхаладзе.

Відтак, заступник міністра запевнив: «Тому в новій ДБН (державній будівельній нормі. – «ЩЛ») ми вирішили переглянути і адаптувати цю норму до європейських, відповідно звузивши ширину смуг руху на українських дорогах при їх проектуванні і будівництві. Такі зміни сприятимуть підвищенню безпеки дорожнього руху та зменшенню аварійності, збільшенню пропускної спроможності вулиць і зменшенню заторів, а також ефективному розвитку велосипедного руху і громадського транспорту за рахунок облаштування окремих смуг для них.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів