В обласній раді відкорегували бюджет Львівщини

18:42 25 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

У вівторок депутати Львівської обласної ради розглянули внесення змін до показників обласного бюджету.

Про це повідомили сьогодні, 25 жовтня, в прес-службі Львівської обласної ради, де також розповіли, що, як поінформував департамент фінансів ЛОДА, за підсумками дев’яти місяців перевиконання дохідної частини обласного бюджету становить 52,5 млн. гривень або 106,3%. Відтак, депутати вирішили скерують 15 мільйонів гривень на зарплату працівників галузі охорони здоров’я, 5,2 млн. гривень – на потреби профтехосвіти, а ще 5,1 млн. гривень – на ветеринарну медицину.

Окрім того, 25 млн. гривень обласна рада передбачила на співфінансування поточного та капітального ремонтів доріг загальнодержавного значення, які проведені за рахунок залучених у попередні роки коштів під державні гарантії Держагентством автомобільних доріг і затверджені постановою Кабміну. Депутати також підтримали пропозицію скерувати 90 тисяч гривень для Золочівської військової частини 3007 на придбання запчастин та проведення необхідних ремонтних робіт, майже один мільйон гривень – на нагородження спортсменів-призерів Літніх Параолімпійських ігор 2016 року та їх тренерів, а 1,5 млн. гривень – на інтернетизацію шкіл у гірських районах області.

Дофінансували також програму з підтримки учасників АТО та їх сімей. Зокрема, 670 тисяч додали 21 родині на встановлення пам’ятних знаків загиблим Героям.

Для реалізації Програми охорони і збереження культурної спадщини Львівської області збільшать видатки за спеціальним фондом на 300 тисяч гривень на реставрацію пам’ятки архітектури національного значення – храм Різдва Пресвятої Богородиці у м.Комарно Городоцького району. Крім цього, департамент економічної політики скерує субвенції районним бюджетам на виконання інвестиційних проектів в загальній сумі 525,3 тисячі гривень, у тому числі 125,3 тисячі гривень на реконструкцію акушерсько-гінекологічного відділення Радехівської центральної районної лікарні та 400 тисяч гривень на реконструкцію комплексу плавального басейну школи під дошкільний заклад і плавальний басейн в с.Домажир Яворівського району.

Як підкреслив голова профільної комісії обласної ради Олег Домчак, у змінах до показників обласного бюджету і обласних програм на 2016 рік враховано баланс ефективного і раціонального використання коштів обласного бюджету до завершення бюджетного року з урахуванням потреб додаткового фінансування для виплат заробітних плат закладам профтехосвіти, охорони здоров’я, культури, телебачення і радіомовлення тощо.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів