Усі три вчорашні телефонні повідомлення про замінування у Львові виявилися фальшивими

10:05 19 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Газета по-українськи»

Про це повідомляють у вівторок у прес-службі міської ради й департаменті з питань цивільного захисту облдержадміністрації.

Як повідомили сьогодні, 19 серпня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, її управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення просить не надавати фальшивих повідомлень про замінування приміщень та прилеглих територій. У повідомленні також конкретизують:

«Так, тільки вчора, 18 серпня, надійшло 3 фальшиві повідомлення про замінування. Зокрема, о 15.15 год. на тел. Личаківського РВ ГУ МВС України у Львівській області невідома особа повідомила про замінування входу адміністративної будівлі ЛМКП «Львівводоканал» (вул. Зелена, 64). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із адміністративних приміщень підприємства виведено на безпечну відстань 245 осіб відвідувачів та працівників. 

Спеціалісти вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом провели обстеження приміщень та прилеглої території. Вибухового пристрою не виявили.

Своєю чергою, в департаменті з питань цивільного захисту облдержадміністрації розповідають у вівторок:

«16 серпня о 14.42 невідома особа на телефон служби охорони Торгового центру «Магнус», м. Львів, вул. Шпитальна, 1 (Шевченківський район) повідомила про замінування будівлі торгового центру. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з «Планом дій...» у складі 38 осіб та 11 од. техніки. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

Із торгового центру виведено на безпечну відстань близько 250 осіб відвідувачів та персоналу ТЦ «Магнус». Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень торгового центру та прилеглої території – вибухового пристрою не виявлено. 

Роботи завершено о 16.40. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

16 серпня о 15.19 невідома особа на телефон адміністрації ТОЦ «Інтерсіті», м. Львів, просп. Чорновола В., 67 (Шевченківський район) повідомила про замінування будівлі торгово-офісного центру. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з «Планом дій...» у складі 28 осіб та 11 од. техніки. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Із торгово-офісного центру виведено на безпечну відстань близько 50 осіб відвідувачів та персоналу ТОЦ «Інтерсіті».

Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень ТОЦ «Інтерсіті» та прилеглої території – вибухового пристрою не виявлено. Роботи завершено о 19.00. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала фальшиве повідомлення про замінування.

Натомість журналіст Вікторія Цимбаліста розповіла у вівторок:

«Учора, 18 серпня, львівські надзвичайники тричі виїздили на повідомлення про замінування. Близько 15 години невідома особа повідомила про замінування торгового центру «Магнус», що на вулиці Шпитальній.

Через півгодини – готелю «Дністер», на Матейки, 6. А ще через кілька хвилин про замінування «Водоканалу» на вулиці Зеленій. Ніде інформація не підтвердилася.

«Коло, 16.30, на Зеленій утворилися величезний корок. Біля «Водоканалу» стояла патрульна машина і всі машини направляла в об'їзд. Вже потім, довідався, - там замінована будівля. Я в такі корки нині тричі потрапляв. І як диво це замінування мене переслідувало. Хтось явно хоче в тюрму», – говорить львів'янин Андрій Павленко.

Місця, де начебто була вибухівка, оперативна група обгороджувала, людей виводили. Проводилась перевірка. Спеціалісти вибухово-технічного відділу надзвичайних ситуацій разом з кінологом проводили обстеження приміщень та прилеглої території.

Ніде вибухових пристроїв знайдено не було. Міліція наразі шукає «жартівника».

Нагадаємо за початок року до правохоронців Львова поступило вже понад 50 подібних повідомлень про вибухівку».

Вікторія Цимбаліста розповіла про це у вівторок у «Газеті по-українськи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів