Уряд заборонив паркувати авто на тротуарах

19:53 3 вересня 2013 р.

2 липня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про правила паркування транспорту і встановлення відповідальності за порушення правил паркування.

Уряд заборонив обладнання суб’єктами господарювання місць для паркування на тротуарах і проїзній частині автомобільних доріг. Про це повідомляє Держкомпідприємництво.

Відповідні зміни до Правил паркування транспортних засобів внесені Кабінетом міністрів постановою від 14.08.2013 № 583.

"Ця заборона, звичайно, не стосується операторів-суб’єктів господарювання, які здійснюють обладнання і утримання майданчиків для паркування", - додали у Деркомпідприємництві.

У відомстві додали, що операторам заборонено передавати майданчики для паркування на тротуарах і проїзній частині автомобільних доріг у користування іншим суб’єктам господарювання.

"Очікується, що внесені зміни дозволять залишити в минулому конфліктні ситуації, що виникали між суб’єктами господарювання та водіями, яким забороняють користуватися вільними місцями для паркування в зонах відпочинку та громадських місцях", - наголосили у Держкомпідприємництві.

Нагадаємо, 2 липня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про правила паркування транспорту і встановлення відповідальності за порушення правил паркування.

Законопроект пропонує ввести адміністративну відповідальність за порушення правил паркування. Зокрема, у випадку, якщо водії не платять за паркування на майданчиках, призначених для платного паркування, вони повинні заплатити штраф від 8 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів