Упродовж доби на Львівщині ліквідували 12 займань сухої трави й дві лісові пожежі

12:12 26 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Як повідомили в неділю в прес-службі обласного управління ДСНС, загалом вогнем знищено суху траву окремими осередками на площі майже 6 000 квадратних метрів.

У прес-службі Львівського обласного управління ДСНС повідомили сьогодні, 26 квітня:

«За минулу добу рятувальники 14 разів виїжджали на гасіння сухої трави та лісових пожеж. Загалом, вогнем знищено суху траву окремими осередками на площі майже 6 000 квадратних метрів.

Так, 25 квітня о 15:08 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в села Орявчик Сколівського району. Внаслідок пожежі знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 1 200 квадратних метрів. Пожежу вдалося повністю ліквідувати о 17:15.

Того ж дня о 16:31 надійшло повідомлення про пожежу в селі Сілець Сокальського району. Тут вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 1000 квадратних метрів, а також дерев’яний дачний будинок, площею 12 квадратних метрів. 

Завдяки оперативним діям вогнеборці вдалося запобігти подальшому поширенню пожежі та врятувати від згорання 5 будівель. Пожежу ліквідували о 17:53.

Окрім цього, 25 квітня о 16:21 у селі Передвір’я Яворівського району виникла пожежа на території Яворівського лісництва. Вогнем знищено настил в лісі окремими осередками на площі 300 квадратних метрів. Пожежу ліквідовано о 17:22.

О 18:34 лісова пожежа виникла у селі Цитуля Яворівського району. Внаслідок горіння знищено настил на площі 500 квадратних метрів, суху траву та чагарник на площі 10 000 квадратних метрів. Вогнеборці ліквідували пожежу  о 20:09.

Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до населення із проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та застерігає, що спалювання сміття, сухої рослинності, та розведення багать поблизу лісових масивів, населених пунктів та за їх межами заборонено! Намагайтеся господарювати так, щоб на вашій ділянці було якнайменше сміття, а  купи скошеної трави, зрізані або сухі гілки краще відразу перенести на смітник. 

Розпалювання багать для спалювання сухого листя, сміття на територіях, прилеглих до житлових будинків, дач, садових ділянок, заборонено на відстані, менше 15 метрів від будівель. Забороняється також розводити багаття у вітряну погоду. У випадках виникнення пожежі – негайно повідомте про загоряння за телефоном 101».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів