Українські та американські вибухотехніки обмінялися досвідом на Львівщині

11:45 20 серпня 2017 р.

Фото до новини


Фото: npu.gov.ua

У департаменті вибухотехнічної служби Національної поліції України запевнили, що в новоствореному центрі навчатимуть працівників цивільних підприємств.

У департаменті вибухотехнічної служби Національної поліції України повідомили сьогодні, 20 серпня: «У новоствореному Навчальному центрі вибухотехнічної служби Національної поліції України на Львівщині пройшли навчання працівників вибухотехнічних підрозділів поліції та бійців поліцейського спецпідрозділу КОРД. Зайняття відбувалися  в рамках курсу «Огляд місця події за фактом вибуху».

До навчань долучились 27 вибухотехніків зі всієї України та 10 працівників спецпідрозділу КОРД. Також у цих навчаннях брали участь представники аналітичного центру з терористичних вибухових пристроїв ФБР Сполучених Штатів Америки (ТЕDAC)», – поінформували також у департаменті вибухотехнічної служби.

«Курс передбачав обмін досвідом між Українськими фахівцями та їх американськими колегами у сфері протидії саморобним вибуховим пристроям. Практичну частину склали криміналістичні прийоми огляду місця події за фактом їх вибуху. Практиці передували заняття з теоретичної частини, а завершувалася практична частина обговоренням її результатів», – повідомили також у департаменті вибухотехнічної служби.

«Зважаючи на те, що мають місце і вибухи в транспортних засобах та поблизу них, практичні заняття були організовані із застосуванням найбільш актуальних ситуаційних завдань. У чотири автомобілі були закладені саморобні вибухові пристрої різного типу та потужності. Крім цього, було застосоване так зване «вторинне мінування», – поінформували також у департаменті вибухотехнічної служби.

«Перед вибухотехніками стояло завдання знайти і знешкодити цей пристрій, убезпечивши місце події. Після цього поліцейські мали провести якісний та всебічний огляд місця вибуху, відзвітувати про пристрої, що вибухнули, їх потужність, принцип дії та складові частини», – повідомили також у департаменті вибухотехнічної служби.

«Проведені навчання є першими, що проходили на базі Навчального центру вибухотехнічної служби Національної поліції України. В подальшому навчальний центр здійснюватиме підготовку поліцейських вибухотехніків на постійній основі. Його фахівці передаватимуть необхідні теоретичні знання і практичні навички молодим колегам, які щойно прийшли на службу. Окрім того, в закладі матимуть змогу підвищити свою кваліфікацію з вибухотехнічної складової працівники інших зацікавлених підрозділів. Ще однією функцією Центру стане навчання з вибухобезпеки для співробітників цивільних підприємств», – поінформували також у департаменті вибухотехнічної служби Національної поліції України та опублікували фоторепортаж із навчань на Львівщині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів