Українські десантники захопили штаб розвідбатальйону зі США

17:45 21 вересня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

13-й окремий десантно-штурмовий батальйон 95-ї бригади Десантно-штурмові війська ЗСУ бере участь у навчанні «Saber Junction» у Німеччині.

У Генеральному штабі Збройних Сил України повідомили в п’ятницю, 21 вересня: «Через кілька годин після того, як рота 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї бригади Десантно-штурмові війська ЗСУ, який бере участь у навчанні «Saber Junction» на навчальному центрі Хохенфельс у Німеччині, захопила польовий тактичний оперативний центр розвідувального батальйону супротивника, керівництво навчаннями оголосило паузу для корегування плану проведення маневрів».

Командир української роти «Фантом» капітан Іван Федоренко розповів: «Штаб розвідувального батальйону 173-ї повітрянодесантної бригади США був захоплений під час виконання завдання з розвідки. Нами був умовно полонений командир цього батальйону та його офіцери, захоплені засоби зв'язку, зброя та штабні документи, які ми вручили командиру батальйону сил «OpFor,» у складі яких діємо. Це дані щодо розташування підрозділів нашого супротивника, плани його дій тощо. Володіння нашою стороною такою інформацією однозначно впливає на подальший хід навчання».

У Генштабі поінформували також: «У подальшому, під час висування українців до ключового рубежу оборони противника, наші десантники виявили групу чеських спецпризначенців. В результаті перестрілки диверсанти умовно втратили шістьох осіб. Станом на 15 годин загальні умовні втрати противника склали близько 40 осіб та дві одиниці техніки, умовні втрати українців – дві людини. Попри паузу для корегування планів навчання, український підрозділ продовжує виконувати завдання в полі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів