Українська й польська делегації погодили відкриття нових КПП на Львівщині

10:40 23 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Голова Верховної Ради Андрій Парубій, віце-прем'єр Володимир Кістіон, керівник Львівської ОДА Олег Синютка й маршалок польського Сейму Марек Кухцінський оглянули місце, де збудують прикордонний пункт пропуску «Мальховіце-Нижанковичі».

Про це повідомили сьогодні, 23 жовтня, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли: «Учасникам заходу також продемонстрували технологію здійснення прикордонно-митного контролю на пункті пропуску «Корчова-Краківець» та пішого переходу на пункті пропуску «Медика-Шегині». Спілкуючись із журналістами на місці, де буде збудовано перехід в Мальховіце, Голова Верховної Ради підкреслив, що будівництво переходів зараз особливо актуальне з урахуванням того, що Україна отримала безвізовий режим, і кількість українців, які пересікають кордон, суттєво збільшилася.

Андрій Парубій також зазначив: «Спільно с польською стороною складено певну систему прерогатив – які з переходів «стимулюватимуть в першу чергу. Очевидно, перехід у Мальховіце буде пріоритетним, і необхідно пришвидшити його будівництво. Завершення будівництва цього переходу планується до 2020 року, однак нинішнім завданням є зробити це швидше. На будівництво цього пункту пропуску, за його словами, у бюджеті на наступний рік польське керівництво заклало 100 мільйонів злотих (більше 700 мільйонів гривень у перерахунку)».

Голова Верховної Ради також повідомив: «До складу делегації, яка побувала на переходах, увійшли міністр будівництва Польщі та віце-прем’єр-міністр України з питань інфраструктури Володимир Кістіон. Ми домовилися докласти сил, аби цей перехід міг якомога скоріше запрацювати. Ми також домовилися, що наступним кроком в нашій співпраці будуть інші пункти, зокрема, на Закарпатті, на Львівщині та на Волині». Планується відкрити пункти пропуску Боберка-Смольник та Лопушанка-Міхновець на Львівщині, Адамчуки-Збережа на Волині та Лубня-Волосате на Закарпатті. Учасники проекту планують зробити «усе можливе, аби виконати і реалізувати цей амбітний проект, а це в першу чергу сприятиме розвитку добросусідських відносин між Україною і Польщею».

Своєю чергою, маршалок польського Сейму Марек Кухцінський запевнив: «Сьогодні ми усі разом підемо вперед, щоб люди по обидва боки кордону мали можливість перетинати його без проблем».

Про це повідомили сьогодні, 23 жовтня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також поінформували: «Андрій Парубій подякував М арекуКухцінському за те, що у червні минулого року під час форуму місцевого самоврядування він виступив з ініціативою активізувати будівництво переходів на кордонах. Сьогодні на кордоні України з Республікою Польщею функціонує вісім автомобільних, один пішохідний та сім залізничних пунктів пропуску через державний кордон, в тому числі на території Волинської області шість, на території Львівської області десять, на території Закарпатської області – немає жодного пункту пропуску».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів