Учасники війни отримали на Львівщині у власність 5956 земельних ділянок

12:30 29 травня 2017 р.

Найбільше проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки для учасників АТО розроблено у Пустомитівському районі.

«З початку запровадження ініціативи про забезпечення учасників АТО земельними ділянками у Львівській області військовослужбовці, їх сім`ї отримали у власність 5956 земельних ділянок загальною площею 1624 гектари. Ділянки призначені для будівництва, садівництва та ведення особистого селянського господарства», – повідомили сьогодні, 29 травня, на «Урядовому порталі».

«З цієї кількості рішень Головним управлінням Держгеокадастру у Львівській області видано 3928 наказів про надання військовослужбовцям у власність земельних ділянок загальною площею 1163 гектари. Землі розташовані поза межами населених пунктів. Учасники АТО приватизували ділянки переважно для ведення садівництва (3354 земельні ділянки), особистого селянського господарства (506 земельних ділянок) та індивідуального дачного будівництва (68 земельних ділянок)», – зазначили також у повідомленні.

«Також Головним управлінням Держгеокадастру у Львівській області надано учасникам АТО та членам їх сімей 3571 дозвіл на розробку документації із землеустрою. Зараз триває процес оформлення ділянок у власність», – запевнили також у повідомленні.

«Найбільше видано наказів про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для учасників АТО у Пустомитівському (1242), Жовківському (1099) та Бродівському районах (648) Львівської області. Ще 2028 земельних ділянок у межах населених пунктів військовим надано за рішенням місцевих рад Львівщини. Ці землі військові використають переважно для будівництва індивідуальних житлових будинків (1566 земельних  ділянок)», – поінформували також у повідомленні.

«Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО. На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки», – повідомили також сьогодні, 29 травня, на «Урядовому порталі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів