У зону бойових дій відряджали 240 бійців батальйону особливого призначення «Львів»

22:25 13 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.lviv.ua

Як повідомив у п’ятницю керівник обласного управління МВС Дмитро Загарія, сьогодні на сході України – більше сорока бійців батальйону особливого призначення «Львів».

«Від початку бойових дій на сході України 240 бійців батальйону особливого призначення з Львівщини несли службу в зоні АТО. З них 91 – пройшли по дві ротації, а ще п’ятеро – по три. Усі бійці несуть службу у зоні бойових дій добровільно, не відмовився жоден», – повідомили в п’ятницю в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС, конкретизуючи при цьому:

«Про це сьогодні, 13 березня, йшлось на оперативній нараді за підсумками роботи працівників батальйону за 2014-2015 роки. Участь у нараді взяли: начальник ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія, його заступники полковник міліції Сергій Маруняк та полковник міліції Сергій Зюбаненко, начальник Управління кадрового забезпечення ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Олег Зарічний, командир батальйону міліції особливого призначення підполковник міліції Юрій Василишин, а також бійці батальйону.

За підсумками оперативної наради, роботу працівників батальйону міліції громадської безпеки особливого призначення ГУМВС України у Львівській області визнали задовільною. Дмитро Загарія , підбиваючи підсумки роботи батальйону, зазначив:

«Бійці несуть службу у зоні АТО – навіть зараз більше сорока чоловік перебувають на сході України. Крім того, постійно задіяні для охорони громадського порядку у Львові та в області, беруть участь у відпрацюваннях та в усіх інших заходах. Роботи багато і нарікань на працівників немає».

Наступним питанням, яке обговорили учасники наради, було питання матеріально-технічного забезпечення, особливо тих бійців, котрі несуть службу в зоні АТО. Усі погодились з тим, що ситуація з забезпеченням бійцівформенним одягом, зброєю та спецзасобами, а також продуктами харчування на сході України, значно покращилась. Не в останню чергу завдяки волонтерам.

СергійЗюбаненко звернувся до бійців: «Якщо є якісь проблемні моменти, питання, якщо чогось не вистачає – я прошу відразу звертатись до мене особисто. Я хочу знати про ваші проблеми з перших вуст щоб оперативно їх вирішувати».

Окрім того, на розгляд колективу батальйону особливого призначення були винесені деякі кадрові питання. Зокрема, про поновлення на роботі деяких працівників, котрі з тих чи інших причин написали рапорти на звільнення з ОВС Львівщини.

Питання про поновлення колишніх товаришів по службі було винесене на розгляд колективу. Усі бажаючі могли поставити запитання кандидатам на повернення до складу батальйону та почути відповіді. Рішення приймали шляхом відкритого голосування.

Юрій Василишин запропонував учасникам наради: «Тут присутній весь особовий склад – за винятком тих, хто зараз в АТО. Ми всі один одного знаємо, можемо прямо питати що кого цікавить і, якщо готові приймати рішення – можемо голосувати».

За результатами голосування одному з кандидатів на керівну посаду в батальйоні колектив відмовив, іншого – підтримав. Сергій Маруняк зазначив після підбиття підсумків голосування: «Я вважаю, що такий підхід правильний – вам працювати разом, ви повинні один одному довіряти, один одного підтримувати».

На звершення наради головний міліціонер Львівщини зазначив, що невдовзі буде проведена реформа української міліції і на базі існуючих сьогодні спецпідрозділів міліції буде створено єдиний підрозділ міліції швидкого реагування – за взірцем американського підрозділу «SWAT». Дмитро Загарія завершив нараду запевненням: «Я сподіваюсь, що кістяк цього нового підрозділу буде сформований з вас. Ви всі маєте спеціальні навички, працювали на затриманнях. Тепер маєте ще й бойовий досвід, то, я думаю, так і буде».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів