У Трускавці помер довгожитель-пожежник

12:07 24 січня 2020 р.

Фото до новини

Обірвалося життя 102-річного трускавчанина-довгожителя Павла Латиша.

Про це пишуть "Джерела Трускавця".

На 102-му році життя відійшов у вічність Павло Латиш, колишній керівник 4-ї пожежної частини Трускавця, який присвятив цій справі 40 років.

Уродженець Чернігівської області у 1937 році закінчив агроекономічний технікум. Далі була війна. У 1946 році де­мобілізувався з армії та одружився. Батьки дружини запросили подружжя Латишів в Трускавець, куди ті приїхали та оселилися тут у вересні 1947 року. У той час старший брат дружини працював у щойно сформованій  пожежній частині міста і запропонував туди влаштуватися Павлу Латишу. Павло Корнійович  погодився і працював спершу начальником караулу, а потім інструктором з профілактики. 

У 1949 році Павлу Латишу пропонують тимчасово стати начальником пожежної команди. І з цього часу пан Латиш очолив пожежний склад рятувальників  на  довгих 30 років. У 1964 році закінчує в Івано-Франківську школу середнього ке­рів­ного складу пожежної охорони.

У роки зародження рятувальної служби в Трускавці пожежна частина була розташована на вулиці Джерельній. У колишній стодолі тримали дві пожежні машини, а воду носи­ли власноруч за сто метрів. Павло Латиш, очо­ливши пожежну служ­бу, підводить до час­тини водопровід та фактично курує будівництво нового приміщення для вогнеборців. У 1959 році пожежна частина Трускавця переїхала в будівлю на Бориславській, 20, де розташована й досі. 

У  пожежній частині спочатку в Трускавці, а згодом і у Львові  пропрацював син Павла Латиша, а донька Майя понад 13 років віддала диспетчерській роботі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів