У Тернополі попрощалися з полеглим на сході України львів’янином (відео)

21:10 25 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

Молодший лейтенант Олександр Дереш загинув під час виконання бойового завдання.

Сьогодні, 25 серпня, Тернопіль зустрів тіло ще одного Героя. 22 серпня, на сході України, загинув під час виконання бойового завдання офіцер 44-ї окремої артилерійської бригади. Львів’янину Олександру Дерешу було 42 роки.

Прес-офіцер 44-ї окремої артилерійської бригади Юрій Кульпа розповів про полеглого: «Від початків пройшов службу у військовій частині, яка тільки створювалась. Тобто, два роки приймав безпосередньо участь на службі в артилерійській бригаді і від початку, від солдата пройшов до офіцера, отримав нещодавно звання молодшого лейтенанта, виконував якнайкраще службові обов’язки під час виконання бойових завдань і в колективі старався підтримувати настільки дружню, товариську, професійну атмосферу, що товариші по службі  проявляли свою повагу до молодого офіцера».

На військову службу Олександр Дереш був мобілізований у вересні 2014-го. А зі серпня цього року тимчасово виконував обов’язки командира батареї гарматного артилерійського дивізіону.

Прес-офіцер 44-ї окремої артилерійської бригади Юрій Кульпа розповів також про Олександра Дереша: «Працював на початках в стройовій частині, вів роботу з документами, не захотів сидіти в штабі і завжди рвався на передову, де стоять його побратими, для того, щоб підтримати їх і допомогти, чим зможе. Людина віддана своїй справі, Людина з великої літери, не сховалася, не проявляла якоїсь слабкості, завжди був прикладом  для військовослужбовців».

У загиблого офіцера залишилися дружина й двоє дітей. Про це Розповіли сьогодні, 25 серпня, на телеканалі Тернополя. А згодом у цьому ж місті повідомили:

Сьогодні, 25 серпня, бійці Тернопільської 44-ї бригади прощалися зі своїм побратимом, молодшим лейтенантом Олександром Дерешом, який виконував обов’язки старшого офіцера батареї. 42-річний Олександр Дереш трагічно загинув у зоні АТО 23 серпня при виконанні службових обов’язків.

Поховають його завтра у Львові, звідки він родом. Для прощання з побратимами тіло бійця привезли й до Тернополя. За Збаразькому кільці віддати останню шану Герою прийшли представники влади та громадськість. Побратими ж прощалися у приміщенні клубу. Відомо, що у загиблого офіцера залишилися 15-річна донька та 11-річний син.

Про це повідомили сьогодні, 25 серпня, на порталі «Тернопіль». Як інформував «ЩЛ», 26 серпня у Львові прощатимуться з полеглим на сході України офіцером Олександром Дерешом.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів