У шести школах Львова плетуть військовим маскувальні сітки, ще три чекають на матеріал (відео)

20:28 28 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Вчителям не треба пояснювати мету плетіння маскувальних сіток навіть найменшим учням.


Відео: «Телеканал новин «24»

«У Львові діти активно допомагають бійцям на передовій. Раніше просто відсилали малюнки та листи з побажаннями, а зараз взялися плести зимові маскувальні сітки для наших військових» – повідомляють у п’ятницю журналісти телеканалу «Інтер» Веніамін Трубачов, Юрій Голубінка, конкретизуючи при цьому: 

«Ось так весело та з піснями у львівських школярів проходять уроки праці – волонтери приносять рибальські сітки, діти вплітають білі шматочки тканини, виходять – вже сітки маскувальні. Долучаються до такої кропіткої роботи учні всіх класів.

«То простирадло приносять діти з дому, батьки їм дають, приносять добровільно і ми їх ріжемо на смужки самі, а потім їх заплітаємо», – розповіла вчитель Ірина Лев.

За тиждень – зробили маскувальну сітку розміром 25 на 6 метрів. Вчителям навіть найменшим школярам не треба пояснювати навіщо таке плетіння. Усізнають, що на сході країни йде війна. У декого з дітей на передовій батьки воюють.

«Мій тато вернувся з АТО 3 місяці тому. Розказував, що там страшно. Там він пробув 2 місяці і вижив якось», – розповів учень 5 класу Олег Ребецький.

Зараз ця патріотична акція проходить не у всіх школах, але кількість дітей, охочих допомогти військовим постійно збільшується.

«На сьогоднішній день у Львові долучилося уже шість шкіл. Чекають поставки сітки ще три школи. Вчора ввечері мені дзвонили з Городка. Тобто процес пішов», – заявив волонтер Дмитрий Прокопчук.

Уже готові шість маскувальних сіток. Планують зробити ще. Опісля, волонтери відвезуть їх на передову, в район донецького аеропорту. Також школярі передадуть українським солдатам листи з побажаннями та малюнками.

Про це повідомляється в п'ятницю на сайті телеканалу «Інтер».

Його відео – за цим посиланням: http://podrobnosti.ua/society/2014/11/28/1005069.html

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів