У пунктах пропуску на Львівщині не штрафуватимуть водіїв автівок з іноземною реєстрацією, – ЛОДА (+відео)

15:40 15 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Українські митники не штрафуватимуть водіїв авто з іноземною реєстрацією за протермінування перебування транспортного засобу на території України в межах однієї доби.

«На кордоні з Польщею водіїв авто з іноземною реєстрацією не штрафуватимуть – запевнили сьогодні, 15 червня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Через неритмічну роботу польських митників на українсько-польському кордоні біля пунктів пропуску утворилися черги автомобілів. Зважаючи на це, українські митники не штрафуватимуть водіїв авто з іноземною реєстрацією за протермінування перебування транспортного засобу на території України у межах однієї доби.

Голова Львівської облдержадміністрації зауважив: «Сьогодні більшість транспортних засобів, які накопичилися на прикордонних пунктах пропуску, є транспортом з тимчасовим перебуванням на території України, який повинен в п’ятиденний термін покинути територію держави. Оскільки ми не можемо на місці внести зміни до чинного законодавства, але вважаємо, що виникли обставини, які не залежать від людей, Львівська митниця у разі допущення такими людьми порушень не буде на них накладати фінансові санкції, а складатиме попередження. Не варто простоювати в черзі, оскільки Львівська митниця, у разі протермінування в межах доби, не буде накладати штраф».

У двотижневий термін має врегулюватися ситуація з польської сторони. У той же час у цей двотижневий термін облдержадміністрація повторно звернеться до керівництва прикордонних служб обох держав стосовно можливості для автомобілів з іноземною реєстрацією без заїзду на територію сусідньої країни проходити митний та прикордонний контроль, і повертатися в Україну.

Керівник Львівської митниці Володимир Шокало зазначив: «Ситуація склалася через те, що на рівні міністерства фінансів Польщі вирішується питання про ліквідацію митниць і приєднання їх до податкових інспекцій. Польські митники таким чином борються за свої права. Вони влаштували так званий «італійський страйк», коли митні процедури здійснюються максимально прискіпливо і  в максимально допустимих часових межах. 20 червня має засідати Уряд Польщі, під час якого буде вирішуватися питання щодо подальшої діяльності польських митних служб».

А начальник Львівського прикордонного загону, підполковник Сергій Мельник розповів: «Накопичення транспортних заходів виникло через те, що польська сторона в півтора-два рази почала менше оформлювати транспортних засобів».

З приводу ситуації, що склалася, Львіська ОДА звернулася до керівництва державної прикордонної служби і державної фіскальної служби, аби вони ініціювали відповідні звернення і заходи на міждержавному рівні для врегулювання. Львіська ОДА звертається до людей з проханням за можливості відкласти поїздку до Польщі». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів