У прикордонний загін на Львівщині прибуло поповнення (+відео)

17:45 23 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України в інтернет-мережі «Facebook»

У Мостиському прикордонному загоні відбувся урочистий мітинг з нагоди прибуття першої черги військовослужбовців-строковиків для подальшої служби в підрозділах охорони державного кордону.

«До лав мостиських прикордонників приєдналося молоде поповнення», – повідомили в четвер у Західному регіональному управлінні ДПСУ Державної прикордонної служби України, де також розповіли подробиці:

«Сьогодні, в управлінні Мостиського прикордонного загону відбувся урочистий мітинг з нагоди прибуття першої черги військовослужбовців-строковиків для подальшої служби в підрозділах охорони державного кордону. З нагоди прибуття нового поповнення та для настанови молодих прикордонників на чесну та самовіддану службу командування прикордонного загону запросило до участі в урочистих зборах керівництво та почесних членів ветеранської організації загону, представників духовенства, громадських організацій та місцевого самоврядування.

Під час свого виступу начальник прикордонного загону, підполковник Павло Шварцман, зазначив, що новоприбулих військовослужбовців чекає нелегка і відповідальна служба з охорони кордону, а перед постійним складом Мостиського загону стоїть завдання стати вмілими та добрими наставниками для нового поповнення. Заступник голови ветеранської організації загону старший прапорщик запасу Анатолій Ханеня нагадав прикордонникам, що першими зустрічають і останніми проводжають громадян саме «зелені берети», і не кожному дано право ходити по останнім метрам рідної землі. 

Бойовий побратим персоналу загону, який проходив військову службу за мобілізацією у рядах оперативно-бойової прикордонної комендатури «Мостиська» та виконував бойове завдання в зоні АТО, – Ярослав Войціцький – нагадав товаришам про виклики сьогодення та велику відповідальність перед Батьківщиною. А незмінний духовний наставник та самовідданий волонтер отець Тарас Шпег освятив особовий склад строкової служби та закликав до розуміння та сумлінного виконання воїнами свого священного обов’язку – захисту рідної землі.

Упродовж цих днів у Мостиському прикордонному загоні тривають заходи із прийому та вивчення новоприбулих військовослужбовців. Це перша хвиля поповнення рядів прикордонного загону строковиками, кожен з яких в подальшому буде направлений у відділи прикордонної служби та впродовж часу призову нестиме службу з охорони державного кордону України. Для загону це суттєве підсилення, крім того ці військовослужбовці є потенційними кандидатами на військову службу за контрактом в лавах «зелених беретів», оскільки підготовка та досвід служби на кордоні стане для них пропускним квитком для оформлення на постійну службу».

Про це повідомили сьогодні, 23 червня, на сторінці Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фоторепортаж з урочистостей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів