У пішохідній зоні Львова з 1 серпня цілодобово працюватимуть боларди

11:32 29 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

В’їзд експедиторського транспорту, який обслуговує місцеві заклади торгівлі та харчування, відбуватиметься з 05.00 до 10.30, але вже через пропускну систему болардів.

Відповідно до доручення міського голови, департамент житлового господарства та інфраструктури видав наказ щодо цілодобової роботи болардів у пішохідній зоні історичної частини міста з 1 серпня. В’їзд експедиторського транспорту, що обслуговує місцеві заклади торгівлі та харчування, відбуватиметься з 05.00 до 10.30, але вже через пропускну систему болардів.

До 10.30 експедиторський транспорт зобов'язаний покинути пішохідну зону. Радник міського голови Львова Олег Шмід розповів: «Ці заходи націлені на покращення громадського простору в пішохідній зоні. Ні для кого не було таємницею, що частина приватного транспорту проникала до пішохідної зони до 10.30 год, часу підняття болардів, і там автомобілі паркувалися біля офісів до кінця робочого дня. Крім того, мешканці часто жалілися на шум і неконтрольовану їзду автомобілями в нічний час після того, як боларди припиняли роботу». 

За словами радника міського голови, на в'їздах до старого міста буде встановлено знаки, які забороняють стоянку в пішохідній зоні. Виняток буде зроблено тільки для мешканців пішохідної зони, які можуть паркувати автомобілі у спеціально позначених місцях.

Для того, щоб запобігти непорозумінням, буде дещо розширено стоянку автомобілів для мешканців на вулиці Театральній, оскільки практика показала, що там бракує місця.

Серед інших заходів покращення функціонування пішохідної зони – заборона транзитного проїзду інкасаторських автомобілів.  «Тим автомобілям, які не обслуговують банки та інші заклади, розташовані в пішохідній зоні, нічого в ній робити», – додав Олег Шмід.

Оператори болардів через камери відеоспостереження будуть стежити за проїздом інкасаторських автомобілів, і номери порушників буде занесено до штрафної бази з подальшою забороною допуску до пішохідної зони. Про це повідомили сьогодні, 29 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів