У міськраді оштрафували 10 львів’ян за дерев’яні вікна й двері

12:00 20 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У середу, 20 березня, на засіданні адміністративної комісії при виконавчому комітеті ЛМР щодо порушення законодавства про охорону історичної спадщини розглянули 11 протоколів складених на фізичних осіб.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради , де також розповіли: «За 10 протоколами накладено максимальні штрафи в розмірі 1700 гривень за вчинені порушення (заміна дерев’яних вікон/дверей на пластикові та ін.).  Зокрема, адміністративна комісія наклала максимальний штраф у розмірі 1700 гривень на власників трьох квартир у будинку №5 на вулиці Гребінки, п’ятьох квартир у будинку №20/22 на вулиці Гнатюка, квартири в будинку №68 на вулиці Генерала Чупринки й №76 та вулиці Стрийській. Власники цих квартир провели заміну дерев’яних вікон/дверей на пластикові у своїх помешканнях».

«Комісія розглянула й порушення на об’єктах культурної спадщини на вулицях Костя Левицького, 10, вулиці Свєнціцького, 16 (вілла «Люсія»), вулиці Вітовського, 35а (вілла Бачевського). До розгляду цих справ, і накладення максимального штрафу за вчинені порушення, комісія повернеться на наступному засіданні», – поінформували також у ЛМР.

Заступник міського голови Львова з питань розвитку й голова комісії Андрій Москаленко зазначив: «Минулого тижня у будинку №10 на вулиці Костя Левицького були проведені незаконні роботи – пробито дверний отвір на місці вікна. На місце події була викликана поліція, представники інспекції ДАБК у Львові. Будівельні роботи вдалось призупинити. На наступний день після інциденту ми провели зустріч з власником приміщень. Власник попередньо погоджується на відновлення зруйнованого фасаду історичної будівлі до попереднього стану».

«Присутній на засіданні комісії власник приміщень доповів, що з 15 лютого 2019 року приміщення в будинку №10 на вулиці Костя Левицького він здав в оренду. Згідно з укладеним договором з орендатором, заборонялося проводити будь-які ремонтні роботи в приміщені. Пробиття дверного отвору на місці вікна орендар провів без відома власника. Тому власник погоджується на відновлення зруйнованого фасаду, та наголосив на важливості проведення комплексних робіт з відновлення цілого будинку. Розгляд справи по цьому об’єкту перенесли на наступне засідання. За цей час власник, спільно з управління охорони історичного середовища, мають напрацювати дорожню карту по відновленню будівлі. Також наступного засідання буде розглянуто і розмір штрафу за вчинене порушення», – розповіли також у ЛМР.

«Щодо руйнування даху в будинку №10 на вулиці Свенціцького, 16 (вілла «Люсія») на наступне засідання буде запрошено власника будівлі – це ОСББ «Свєнціцького, 16», та буде накладено максимальний штраф в розмірі 170 тисяч гривень», – поінформували також у ЛМР.
«Справа по цьому об’єкту знаходиться в суді. Дах продовжує руйнуватися і власник будівлі не вчиняє жодних дій для зупинення руйнування і відновлення будівлі», – наголосила, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР », – поінформували також у ЛМР.

«В черговий раз комісія повернулася до розгляду справи по будівлі №35 на вулиці Вітовського, 35 (вілла Бачевського). Як відзначив Андрій Москаленко, попередньо було накладено штраф на власника будівлі через заміну дерев’яних вікон на пластикові та невідповідного кольору фасаду. Власник штраф сплатив. Однак не проводяться дії щодо відновлення будівлі до попереднього стану та отримання дозволів на ремонтні роботи. Натомість зараз адміністративна комісія має на меті накласти максимальний штраф на власника будівлі через встановлення скляної надбудову в будинку. Розгляд цієї справи і накладення штрафу в розмірі 170 тисяч гривень відбудеться на наступному засіданні комісії», – повідомили також у ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів