У металевому контейнері в підвалі на вулиці Грінченка у Львові виявили піроксиліновий порошок

10:05 18 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: all-he.ru

Як повідомили в четвер у прес-службі облдержадміністрації, вчора, 17 грудня о 11:02 у підвальному приміщенні п’ятиповерхового житлового будинку на вулиці Грінченка, 4 (Шевченківський район Львова) виявлено металевий контейнер із піроксиліновим порошком.

У прес-службі Львівської обласної державної адміністрації повідомили в четвер, що 17 грудня о 11:02 у підвальному приміщенні п’ятиповерхового житлового будинку на вулиці Грінченка, 4 (Шевченківський район Львова) виявлено металевий контейнер орієнтовним розміром 42 х 42 х 58 см із піроксиліновим порошком. У повідомленні також зазначено:

«Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області проведено обстеження, виявлений контейнер вилучено та передано працівникам Шевченківського РВ МВС. Проводиться дослідча перевірка».

Натомість на сторінці «Нітроцелюлоза» у Вікіпедії інформують: «Ні́троцелюло́за (трині́троцелюло́за, піроксилі́н) — за виглядом нагадує вату. Нерозчинна у воді але розчинна в ацетоні. Використовується у виробництві бездимного пороху. При підпалюванні швидко згорає світним полум'ям з виділенням великої кількості тепла. Може використовуватися як окрема сполука, проте нею добре пластифікувати інші вибухові речовини (перекис ацетону, ГТМД)».

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, учора, 17 грудня, об 11.02 до чергового в обласному управлінні МВС надійшло повідомлення, що працівники оперативної групи з боротьби з незаконним обігом наркотиків Шевченківського райвідділу міліції під час виконання оперативних дій в підвальному приміщенні будинку на вулиці Грінченка виявили металеву коробку, 60×50×70 см, в якій ймовірно може знаходитися вибуховий пристрій. Відтак на місце події прибули підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова, згідно з «Планом дій...».

Місце події було огороджено, виставлено охорону, припинено доступ сторонніх осіб. Працівники вибухово-технічного відділу НДЕКЦ ГУ МВС України у Львівській області провели обстеження та вилучення невідомого предмету, а потім залили великою кількістю води.  Обстеження завершили о 13.15. Предмет переданий як речовий доказ працівникам Шевченківського РВ ГУ ЛМУ  у Львівській області».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів