У лютому Львів отримає нові автобуси «Електрон», – ЛМР

17:24 26 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Андрій Садовий запевнив у вівторок, що в першому півріччі цього року на вулицях нашого міста очікуються нові трамваї.

«Як розповів міський голова Львова, вже в лютому місто отримає нові автобуси виробництва «Електрон». У першому півріччі очікуються нові трамваї. Скільки тролейбусів зможе закупити місто цьогоріч – будуть вирішувати при прийнятті бюджету розвитку», – повідомили сьогодні, 26 січня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також поінформували:

«Міський голова Львова Андрій Садовий розповів також: «Сьогодні я мав розмову з паном Бубесом. Електробус виїжджає в місто, але це новий транспорт, буквально останні нюанси виправляють. Можливо на цьому тижні ми вже виставимо його для перевезення пасажирів. Він є, їздить, але ми дуже уважні, бо в першу чергу – це безпека людей. Виріб новий, ми його вже отримали як місто, хочемо, щоб перед тим, як пасажири в нього заходили, було усе перевірено». 

Також мер Львова зазначив, що цього року місто має отримати нові автобуси та трамваї від «Електрону». міський голова Львова Андрій Садовий розповів також:

«Ми очікуємо в лютому нові автобуси від заводу «Електрон». Ми очікуємо в цьому році у першому півріччі нові трамваї від «Електрону». По тролейбусах – ми торік частину купили, а що будемо купувати цього року – фіналізуємо, приймаючи бюджет розвитку. 

Якщо депутати підтримають пропозицію виконавчого комітету, будемо дальше інвестувати в розвиток електротранспорту. Хоча сьогодні дуже важливою є належна експлуатація.

Це належні ремонтні можливості, щоб транспорт, який сьогодні є на маршрутах, був у надійному стані. Бо новий тролейбус – це орієнтовно п’ять мільйонів гривень. Щоб капітально відремонтувати той, який зараз є в роботі, – це орієнтовно 500-600 тисяч гривень. Треба рахувати кожну гривню, бо зайвих грошей нема. 

Торік в державному бюджеті були передбачені кошти – 100 мільйонів гривень – на співфінансування закупівлі електротранспорту, а саме трамваїв. Це, до речі, була ідея «Самопомочі». Ми скористались цією можливістю і отримали від держави співфінансування 40 мільйонів.

Як приймали державний бюджет цього року, ви знаєте. Його приймали, фактично, вночі, не обговорюючи. «Самопоміч» не голосувала, тому, на жаль, електротранспорт у бюджетні не передбачений.

Можливо, при коригуванні в бюджеті врахують цю позицію. Розуміючи важливість екології, незалежності від нафти, нам треба більше переводити наш транспорт на електрику. Це в 10 разів виходить дешевше, ніж використовувати дизель.

Тому ми робимо в місті такий ухил на трамваї, тролейбуси, електробуси, показуємо приклад. Я би хотів, щоб нашою дорогою йшли інші міста в нашій державі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів