У Львові знову проводять заняття з питань організації системи самооборони міста

12:15 22 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Як повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, сьогодні в Національному лісотехнічному університеті на вулиці Генерала Чупринки, 103 проводять інструктивно-методичні заняття з питань організації системи самооборони міста в особливий період та воєнний час для мешканців Франківського району.

У прес-службі ЛМР повідомили «Щоденному Львову», що з 22 грудня продовжуються інструктивно-методичні заняття з питань організації системи самооборони міста. У повідомленні також конкретизують:

«Для мешканців Львова проводитимуть інструктивно-методичні заняття з питань організації системи самооборони міста Львова в особливий період та воєнний час. Це буде друга серія навчань після роботи Інформаційно-практичного центру безпеки міста.

Мета цих заходів – підвищення здатності жителями Львова у разі необхідності захистити своє місто від можливих агресивних дій. Навчання відбуватимуться на добровільній основі і проходитимуть в усіх районах міста.

Навчання розпочинаються вже з наступного тижня. Так, заняття для мешканців Франківського району проведуть 22 грудня з 10:00 до 12:30 в Національному лісотехнічному університеті на вулиці Генерала Чупринки, 103.

23 грудня з 10:00 до 12:30 навчання для мешканців Галицького району проведуть у Львівському коледжі легкої промисловості КНУ технологій та дизайну на вулиці Вороного, 6, а з 14:00 до 16:30– для мешканців Шевченківського району у приміщенні районної адміністрації на вулиці Липинського, 11. Для мешканців Сихова навчання проведуть 24 грудня з 10:00 до 12:30 у культурно-освітньому центрі імені Олександра Довженка, на проспекті Червоної Калини, 81.

25 грудня з 10:00 до 12:00 навчання пройдуть для мешканців Залізничного району у приміщенні районної адміністрації на вулиці Виговоського, 34. А з 18:00 до 20:00– для мешканців Личаківського району у Техніко-економічному коледжі НУ «Львівська політехніка» на вулиці Пасічна, 32.

Завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами, режимно-секретної, мобілізаційної та оборонної роботи Львівської міської ради. Степан Палюх зазначив із цього приводу:

«Виконавчими органами Львівської міської ради та міським головою було прийнято ряд розпоряджень щодо проведення заходів з мобілізаційної і оборонної підготовки. Ці заходи спрямовані на здатність жителями Львова у разі необхідності здійснити захист свого міста від можливих агресивних дій.

Це той випадок, коли кожен мешканець повинен відчути свою безпосередню участь у захисті свого району чи міста Львова загалом. Участь у заходах – добровільна.

На заняття запрошуватимуться фахівці з Академії сухопутних військ та інші спеціалісти, які зможуть донести до громади міста чітку інформацію по організації системи самооборони міста Львова. Подібні заходи носять випереджувальний характер і відбуваються не вперше».

Нагадаємо, з 12 вересня до 6 листопада у місті на пл.Ринок в спеціальному наметі діяв Інформаційно-практичний центр безпеки міста. За цей час 1590 людей отримали інформаційні консультації, тобто, пройшли різноманітні навчання.

Військову підготовку при Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного пройшли 904 людини. Середній вік людей, які пройшли навчання – 32 роки. 

В Інформаційно-практичному центрі безпеки міста навчання проводились і для дітей. Зокрема, 440 дітей відвідали Центр і отримали знання з основ домедичної підготовки і основ безпеки життєдіяльності.

У наметі фахівці Центру медицини катастроф, Мальтійської служби та Червоного хреста провели ряд практичних занять з надання першої невідкладної медичної допомоги.

Дані про громадян, які вже пройшли та пройдуть відповідні навчання, не передаватимуть у жодні структури. За потреби і за згоди, цих осіб залучатимуть до оборони Львова та підприємств міста».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів