У Львові «жовті добродії» допомагають дітям переходити через дороги

12:30 8 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Активісти просять батьків та небайдужих зголошуватися на чергування.

«У місті стартувала акція «Жовтий добродій» – львів’яни у жовтих плащах з «льодяниками» в руках переводять дітей через дороги» – повідомили сьогодні, 8 жовтня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де також уточнили:

«Спеціально навчені львів’яни чергуватимуть за 40 хвилин до початку уроків і переводитимуть дітей, які прямують до школи. Ця акція буде довготривалою. У Європі це є звичною практикою», – розповіла керівник кампанії «Безпечне місто» Олександра Паняк.

Як зазначили активісти, акція стартує вже цього тижня біля шкіл №69 (на вулиці Запорізькій, 20), №48 (на вулиці Рубчака, 8) і №31 (на вулиці Княгині Ольги, 104). На черзі – небезпечні ділянки поблизу шкіл №17 (на вулиці Мельника 1/3), №3 (на вулиці Генерала Чупринки), НВК імені Василя Симоненка (на вулиці Симоненка, 6).

Активіст Мирослав Голяк розповів: «Ми обрали небезпечні ділянки доріг біля шкіл з динамічним  дорожнім рухом, де відсутній світлофор. Це – місця підвищеної небезпеки і концентрації  ДТП. Допомога школярам там особливо необхідна».

Активісти просять батьків та небайдужих зголошуватися на чергування, адже небезпечних ділянок поблизу шкіл у Львові ще близько десяти. «Безпечне місто» – кампанія з безпеки дорожнього руху, заходи якої спрямовані на зменшення кількості ДТП за участю пішоходів, зокрема, дітей».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів