У Львові завдяки проекту «Добра Скриня» допомогли 64 сім'ям

10:30 13 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Активісти громадського об'єднання «Свербивус» реалізують гасло «Візьми, якщо треба – дай, якщо можеш».

«З грудня 2015 року у Львові стартував проект «Добра скриня». Відтепер кожен львів’янин, що перебуває у скрутному становищі, зможе взяти продукти з «Доброї Скрині», а той, хто спроможний, зможе харчі у «Скрині» залишити», – повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також розповіли подробиці:

«У такий спосіб активісти громадського об'єднання «Свербивус» реалізують загальновідоме гасло «Візьми, якщо треба – дай, якщо можеш». За один місяць «Добра Скриня» уже допомогла 64 сім'ям підготуватись до свят.

координатор проекту Марта Присяжнюк розповіла: «В країні стрімко збільшується число соціально незахищених людей, і особливо це відчувається перед святами. Багато людей, переважно пенсіонери, змушені вкладати кошти в комунальні послуги або медицину, і на святковому столі зовсім не залишається продуктів. Саме тому ми вирішили організувати проект «Добра скриня».

Наразі «Добра Скриня» розміщена у мережі магазинів «ШипШина» на вулицях Городоцька (№357), Богдана Хмельницького (№217) та Пасічній (№153). Однак, у подальшому, як обіцяють у «Свербивусі», такі «Скрині» встановлюватимуть і в інших місцях.

Автори проекту наголошують на тому, що доброчинність актуальна не лише у свята, а й на щодень. Марта Присяжнюк розповіла також: «Усього за місяць часу до «Доброї Скрині» звернулось 64 родини з тими чи іншими життєвими проблемами. Ми не просто даємо їм необхідні продукти, а й залучаємо до соціальних проектів, дозволяючи відчути себе потрібними. Також уже семеро львів'ян залишали продукти в «Добрій Скрині». Ця цифра поки невелика, однак ми сподіваємось, що до кінця зими вона виросте».

Якщо ви бажаєте допомогти із встановленням «Добрих Скринь» в інших місцях, можете допомогти із наповненням, або знаєте, кому могли б знадобитись продукти зі «Скрині» – телефонуйте 050-373-15-96. Більше про проект можна дізнатись за посиланням : http://sverbyvus.org.ua/ua/proects/chest/».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів