У Львові затримали провокатора з бойовим пістолетом і фальшивим посвідченням СБУ (відео)

10:02 28 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

Він також представився активістом «Правого сектора».


Відео: Петро Кралюк

26 квітня близько 23.00 на вулиці Костюшка у Львові невідомий чоловік намагався здійснити збройний напад на автомобіль з польською реєстрацією, в якому перебував виходець з Алжиру, що багато років живе в Україні. Провокацію зупинили активісти Автомайдану та небайдужі громадяни спільно з правоохоронцями.

Як повідомив у коментарі інтернет-виданню «Гал-інфо» керівник Автомайдану Львова Андрій Макар, невідомий поводився неадекватно та агресивно. «Від нього йшов характерний запах алкоголю. Він представився «Правим сектором», розмахував бойовим пістолетом та говорив, що полює на автомобілі з польською реєстрацією. На місце події прибули працівники ППС та слідчо-оперативна група, а також ДАІ», – розповів Макар.

Він також додав: «Чоловік намагався прикриватись різними ксивами. Зокрема, показував посвідчення СБУ, однак в СБУ інформацію щодо такого працівника спростували і повідомили, що така людина ніколи у них не працювала. Потім це посвідчення СБУ десь зникло».

Після того, як на місце події прибула міліція відбулися довгі перемовини приїхав адвокат правопорушника. За словами активіста, чоловік з адвокатом відправились на експертизу у наркодиспансер.

«Від проходження експертизи чоловік відмовився та згідно зі статтею 130 КПК автоматично визнав свою провину. В процесі усіх цих подій він також здійснив спробу нападу на працівника ДАІ, після чого його затримала слідчо-оперативна група, далі його доправили у райвідділ з метою складання протоколу за напад на працівника міліції. Активісти Автомайдану увесь цей час були присутні на місці події та усіляко сприяли правоохоронцям», – зазначив Андрій Макар.

Він також додав, що у правопорушника вилучили бойовий пістолет. «Це, власне, могла бути однією із провокацій, які очікували у Львові. Можна припустити, що напад на машину із польською реєстрацією був не випадковим, але силами активістів Автомайдану та правоохоронців наслідкам можливої провокації вдалося запобігти», – додав Андрій Макар.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів