У Львові запрацював Інформаційно-практичний центр безпеки міста (відео)

16:48 12 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, його завдання – щоб львів’яни були готові до найбільш екстремальних моментів, мали навики надання першої медичної допомоги та користування зброєю.


Відео: Андрій Андрух / Львівська міська рада

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, відсьогодні у Львові запрацював Інформаційно-практичний центр безпеки міста. В повідомленні також конкретизують:

Центр розташований у спеціальному наметі на пл. Ринок. Графік роботи – щодня з 10.00 до 20.30 год.

У Центрі для усіх охочих будуть надавати консультації інформаційного характеру, проводитимуть навчання, майстер-класи та практичні заняття з чотирьох основних напрямків – екстрена медицина, основи самозахисту, основи військової справи та цивільна оборона. Також у Центрі здійснюється запис та реєстрація усіх охочих пройти вишкіл.

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів про Інформаційно-практичний центр безпеки наступне:

 «Сьогодні кожен чоловік повинен уміти захистити свою сім’ю, дім, місто, країну. Сьогодні усі повинні вміти надати першу медичну допомогу.

З учорашнього дня ми, спільно з Академією сухопутних військ, почали навчання вміння користуватися зброєю, вміння поводитися в екстремальних ситуаціях, вміння захистити себе. Навчання будуть у четвер і п’ятницю, а у суботу – практичні заняття на військовому полігоні.

Тут, в Інформаційному центрі, можна записуватися на навчання. Також ми працюємо з підприємствами, які безпосередньо формують групи людей, тому що дуже важливо, щоб була якісна координація.

Медичну частину навчань можна пройти і в цьому Центрі, і у наших міських комунальних поліклініках.  Це велика довга справа, яка буде тривати не один і не два місяці.

Ціль – кожен чоловік і кожна жінка повинні вміти чітко поводити себе в екстремальних ситуаціях. Я думаю, це знадобиться кожному з нас. 

Хочеш миру – готуйся до війни. Ми за останні роки були досить розслаблені в нашій країні.

Свого часу, до речі, головою територіальної оборони міста був міський голова. Чомусь влада це забрала і передала військовому комісару, який не має ресурсної бази.

Це є наш громадянський обов’язок – організувати в місті чітку оборону. Невідомо, що буде за місяць, два, три.

Але сильних ніколи не рухають, бояться до них доступатися. Тому наша задача полягає в тому, щоби львів’яни були готові до найбільш екстремальних моментів, були навчені, мали відповідний фах.

Мати навики першої медичної допомоги – це потрібно кожному в житті. Для чоловіків треба мати навики користування зброєю.

Дай Бог, щоби ніколи в житті цього не треба було використовувати. Але вміти – потрібно. 

Мені простіше – я два роки служив в армії. Я вмію користуватися зброєю.

Багато людей сьогодні не йде в армію, ховаються. А коли надзвичайна ситуація – то куди ти сховаєшся. Тому треба вчитися кожного дня. 

Ми почали теоретичні навчання з вчорашнього дня. Перша група – 100 людей – навчається 2 дні теорії, третій день – практика.

Ми можемо збільшити кількість орієнтовно до 400-500 людей. Це одна група, розбита по різних класах.

Плануємо проводити навчання протягом вересня, жовтня, листопада, скільки буде у цьому потреба. Я вважаю, що всі здорові чоловіки повинні пройти такі навчання, жінки – за бажанням.

Це річ не обов’язкова, але в умовах сьогоднішнього життя в країні вкрай необхідна. Як ви знаєте, в Ізраїлі всі – і чоловіки, і жінки – мають відповідні навики. Тому ця країна, маючи складну ситуацію, достатньо успішна.

Швейцарія мирна і спокійна, але кожен чоловік вміє користуватися зброєю і може захистити свою державу. В нас стару систему знищили, нову не збудували.

Тому я закликаю міста бути активними, брати відповідальність в свої руки і дбати за своїх громадян. Крім нас з вами, ніхто цього не зробить. Поки політики між собою будуть дебатувати, як краще в країні проводити реформи, нам треба дбати про людей. 

На сьогоднішній день ми не відчуваємо на навчання серйозної потреби в коштах. Ми активно бюджетні кошти не використовуємо. Це все – позабюджетні кошти.

Звичайно, коли йдеться про використання під час стрільби тих чи інших патронів, то, напевно, треба буде  допомагати нашим військовим, тому що вони не зможуть це робити безоплатно. Це не є щось таке надзвичайне, це громадянська ініціатива. Це наш з вами обов’язок – вміти бути сильними і вміти за себе постояти.

На початок військові нам не виставляли жодних умов, це все робиться, враховуючи екстремальну ситуацію в країні. Кожен повинен віддати те, що він має – свій час, зусилля, ресурси.

Це не потребує якихось окремих рішень, це просто добра воля громади. Сильна громада – самоорганізація, самодисципліна, самоврядність.

Наприклад, батальйон «Донбас». Хто їх організував? Вони самі організувались і почали захищати власну країну.

Інших варіантів немає. Ми повинні вміти самі за себе постояти».

Вже сьогодні у Інформаційно-практичному центрі безпеки міста було проведено практичне заняття фахівцями Центру медицини катастроф з надання першої невідкладної медичної допомоги. Надалі такі практичні заняття проводитимуться щодня у визначені години. З графіком занять можна ознайомитись на рецепції Інформаційно-практичного центру безпеки міста або в Інтернеті. 

Увага! Для участі у навчаннях – обов’язкова реєстрація.

Своєю чергою, в.о. начальника управління внутрішньої політики Львівської міської ради Оксана Крутій зазначила:

«Відсьогодні на площі Ринок розпочав свою діяльність Інформаційно-практичний центр. Ми будемо працювати з 10.00 до 20.30 год. Центр працюватиме без перерви і без вихідних.

Завітавши у наш Центр, ви зможете отримати інформацію на довідці про те, які курси можна пройти. Це, зокрема, курси основи надання першої домедичної допомоги, основи цивільного захисту, основи безпеки життєдіяльності та елементи самозахисту.

Також представники з кожної тематичної групи, експерти будуть в певні години інформувати людей, де можна пройти курси, які можна за сертифікувати. Якщо ви бажаєте пройти військову підготовку в Академії сухопутних військ, потрібно на реєстрації обов’язково вказати контактний телефон, а також паспортні дані. Основною метою нашого Центру є інформаційні консультаці». 

Натомість керівник відділу  зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України у Львівській області Світлана Добровольська розповіла:

«Сьогодні у Центрі присутні працівники відділу вибухотехнічної та пожежно-технічної експертизи науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області, які показали людям прилади, якими вони користуються, розповіли про те, як вони діють в надзвичайних ситуаціях, тобто під час надходження повідомлень, під час пошуку вибухівки. Розповіли також, як реагувати на небезпечні предмети, щоби люди не панікували, щоби чітко виконували прохання працівників міліції.

Працівники відділу представили мобільну вибухо-технічну лабораторію, якою користуються експерти-вибухотехніки. Автомобіль оснащений всіма необхідними приладами, які використовують під час виїздів на виклики».

Прес-служба ЛМР також нагадує:

«Інформаційно-практичний центр безпеки міста працюватиме щоденно, без вихідних, з 10.00 до 20.30 год. Окрім надання необхідної інформації, розповсюдження буклетів, флаєрів, проводитимуть лекції, навчання, практичні заняття, майстер-класи. 

У Центрі будуть проводитись і практичні, і теоретичні заняття, спрямовані на вироблення навичок поведінки населення з метою запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій. Серед основних напрямків – надання першої медичної допомоги, основи самозахисту, основи військової справи, цивільна оборона. 

Теоретичний і практичний курси екстреної медицини, надання першої медичної допомоги будуть здійснюватись разом із Центром медицини катастроф, Мальтійською службою та Червоним хрестом.  Практичний курс військової підготовки можна буде пройти на базі Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. Планується, що у четвер та п’ятницю проводитимуться 4-годинні теоретичні курси, а в суботу – практичні заняття на полігоні. 

Тренінги та інструктаж з основ самозахисту проводитимуть представники спортивних організацій, федерацій, шкіл.  Участь у заходах – лише за попередньою реєстрацією. Зареєструватись на практичні та теоретичні заняття можна в Центрі на рецепції. 

Довідка

Інформаційно-практичний центр безпеки міста: час роботи: 10.00 год – 20.30 год; площа Ринок, 1. Тел.: (032) 297-55-51, 297-55-52; мail: safecity.center@gmail.com, web: www.safe-city.com.ua». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів