У Львові заклеїли пінопластом мармуровий монумент

14:20 5 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.ua

Депутат ЛМР й голова виконкому із громадської організації «Варта 1» Ігор Зінкевич зауважив: «Комунальна служба працює, як завжди, – до свята треба підготуватися, а от грошей бракує, аби зробити все по-людськи.

У Львові почали ремонтувати принагідно до 9 травня Монумент Слави на вулиці Стрийській. Відпалі мармурові плити, заклеїли шматками мальованого пінопласту. 

Депутат Львівської міськради й глова виконкому із громадської організації «Варта 1» Ігор Зінкевич зауважив: «Комунальна служба працює, як завжди, – до свята треба підготуватися, а от грошей бракує, аби зробити все по-людськи. Мармурові плити дорогі, швидко їх, очевидно, не дістанеш. Тому вирішили відпалі місця заклеїти пінопластом. Він пофарбований в чорний колір. Приклеїли клеєм, а потім, щоб не відвалився, закріпили ще й скотчем. Якщо чесно, виглядає смішно».

Всього міській комунальній службі довелося наклеїти шість плит на монументі. Про це повідомили сьогодні, 5 травня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua», де також опублікували фото з місця події й нагадали:

«28 квітня близько 18 години невідомі чоловіки розфарбували Монумент Слави у синьо-жовтий колір. Зокрема, у патріотичні кольори перемалювали п'ятикутну зірку та зображених солдат. На місце тоді приїжджали патрульні поліцейські. Проводили профілактичну бесіду з хлопцями, після чого ті розбіглися.

Депутат Львівської міськради від Української Галицької партії Тарас Чолій вважає: «Монумент Слави давно пасувало би демонтувати. Як от це зробили у Прибалтиці наприклад. Прибрали ідоли тоталітарного радянського режиму, переобладнали навіть ціле кладовище радянських солдат. Зате тепер мають чистий спокій з тим постійним голосом з минулого, а у нас щось ніяк не можуть дати тому раду». 

Тарас Чолій свого часу також звернувся до міської ради щоби Монумент Слави демонтували, тим самим виконали закон про декомунізацію».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів