У Львові загинула в ДТП пішохід, на Яворівщині – пасажир легковика

10:59 7 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dailviv.gov.ua

Про це повідомляє в понеділок прес-служба обласного управління ДАІ.

За її інформацією, цієї суботи у Львові трапилась ДТП – загинула жінка-пішохід. Ще шестеро людей – зазнали поранень.

Автопригода сталася 5 квітня близько 07.20 години на вулиці Личаківській, 193. Водій автобуса «Богдан», 56-річний житель Миколаївського району, прямував із Винник у центральну частину Львова. 

За попередніми даними, чоловік не впорався із керуванням, виїхав на тротуар, де збив двох жінок та скоїв наїзд на дерево. Одна із постраждалих, 59-річна львів’янка, від отриманих травм померла дорогою до лікарні.

Друга жінка-пішохід, 32-річна мешканка Львова, отримала поранення. Медики діагностували у неї струс головного мозку та забій.

Також травмувалися п’ятеро пасажирів автобуса. У більшості з них – забої.

Після надання необхідної допомоги, постраждалих відпустили додому.

Прес-служба обласного управління ДАІ повідомляє також у понеділок, що 6 квітня в Яворівському районі Львівщини зіткнулись легковик та бус: одна людина загинула, ще п’ятеро – зазнали травм різного ступеню важкості. Аварія відбулася в неділю близько 21.20 години неподалік села Домажир на автодорозі «Львів-Краковець».

За попередніми даними, водій автомобіля «Mazda», прямуючи у напрямку Новояворівська, не обрав безпечної швидкості руху, виїхав на зустрічну смугу, де скоїв зіткнення із бусом «Volkswagen T4».

За кермом легковика був 35-річний місцевий мешканець, а мікроавтобусом керував 54-літній житель Яворівського району.

Унаслідок зіткнення жінка-пасажир автомобіля «Mazda», 38-річна львів’янка, загинула на місці події.

Окрім цього, травмувалися обидва водії та троє пасажирів автомобіля «Volkswagen T4».

Чоловіка, який був за кермом легковика, госпіталізовано до реанімаційного відділення лікарні. У нього діагностували важку поєднану травму.

Водій автомобіля «Volkswagen» – також у лікарні. У чоловіка – перелом ребер, травма ноги та забій грудної клітки.

Довелося шпиталізувати і трьох пасажирів буса. В одного з них, 39-літнього жителя Яворівщини, - травма ноги. В іншого, 42-річного чоловіка, – множинні рани лоба та струс головного мозку. У третього пасажира, 32-річного мешканця Жовківщини, – множинні різані рани обличчя та травма ноги. 

Правоохоронці наразі встановлюють усі обставини та причини цієї дорожньо-транспортної пригоди. Триває розслідування.

Натомість департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації повідомляє в понеділок:

«5 квітня о 7.12 у м. Львові на перехресті вулиць Глинянський Тракт – Личаківська (Личаківський район), внаслідок відмови гальм, попередньо, маршрутний автобус № 40 БАЗ-079 «ЕТАЛОН» сполученням «Винники – Львів» ) виїхав на узбіччя, збив переходжу Надію Ц., 1955 року народження, мешканку м. Львова та зіткнувся з деревом. Унаслідок ДТП Надія Ц., загинула на місці події, травмовано 5 (п’ять) пасажирів маршрутного автобуса, яких було доставлено до комунальної 8-ї міської клінічної лікарні м. Львова, а саме:

Микола Ж., 1958 року народження, житель с. Підгірне Пустомитівського району, після надання необхідної медичної допомоги переведений для подальшого лікування до відділення щелепно-лицевої хірургії Львівської комунальної міської клінічної ЛШМД, стан – середньої важкості;

Ольга Ш., 1963 року народження, жителька с. Миколаїв Пустомитівського району, після надання необхідної медичної допомоги була доставлена до травмпункту Львівської комунальної міської клінічної ЛШМД та після додаткового обстеження у задовільному стані відпущена з лікарні для подальшого амбулаторного лікування за місцем проживання;

Руслан В., 1976 року народження, житель м. Винники Львівської міської ради, після надання необхідної медичної допомоги у задовільному стані відпущений з лікарні для подальшого амбулаторного лікування за місцем проживання;

Марта Р., 1984 року народження,  жителька м. Винники Львівської міської ради, після надання необхідної медичної допомоги у задовільному стані відпущена з лікарні для подальшого амбулаторного лікування за місцем проживання;

Віра Л., 1968 року народження, жителька м. Винники Львівської міської ради, після надання необхідної медичної допомоги у задовільному стані відпущена з лікарні для подальшого амбулаторного лікування за місцем проживання.

Затримки руху автотранспорту не було. Причини події – з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

Департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації повідомляє також вупонеділок:

«5 квітня о 20.55 поблизу с. Великій Дорошів Жовківського району на автодорозі «Львів-Рава-Руська» водій легкового автомобіля «Міцубісі-Паджеро Спорт» здійснив наїзд на пішохода Богдана К., 1967 року народження, місцевого жителя, якого у важкому стані було госпіталізовано до реанімаційного відділення Львівської комунальної міської клінічної ЛШМД, де він від отриманих травм помер. Причина події – порушення водієм автомобіля правил дорожнього руху (не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожньої обстановки). Проводиться дослідча перевірка.

6 квітня о 21.12 на міжнародній автодорозі Львів – Краковець біля с. Домажир Яворівського району водій легкового автомобіля «Мазда 626» Тарас П., 1978 року народження, не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та скоїв зіткнення з легковим автомобілем «Фольксваген» під керуванням Мирона Ч., 1953 року народження.

Унаслідок ДТП 1 особа, пасажирка автомобіля «Мазда 626», Галина К., 1975 року народження (проживала у м. Львові), від отриманих травм померла на місці події, 5 (п’ять) осіб травмовано, а саме:

водій автомобіля «Мазда» Тарас П., в важкому стані госпіталізований у Львівську лікарню швидкої медичної допомоги;

Мирона Ч. в важкому стані госпіталізовано в Новояворівську ЦРЛ;

Петра С., 1974 року народження (пасажир автомобіля «Фольксваген»), в стані середнього ступеня важкості госпіталізовано у Новояворівську ЦРЛ;

Романа І., 1981 року народження (пасажир автомобіля «Фольксваген»), в важкому стані госпіталізовано у Львівську лікарню швидкої медичної допомоги;

Максима Н., 1981 року народження (пасажир автомобіля «Фольксваген»), в важкому стані госпіталізовано у Львівську лікарню швидкої медичної допомоги.

Пожежно-рятувальним відділенням проводились роботи по вивільненню травмованого водія та тіла пасажирки з автомобіля «Mazda 626». Причини події – з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів