У Львові визначили 12 майданчиків для роздільного збору ТПВ

11:10 21 лютого 2019 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: wz.lviv.ua

У всіх районах Львова стоять контейнери для роздільного збору сміття, але не зі всіма перевізниками, які вивозять відходи, пропрацьовано моменти щодо роздільного забору ТПВ і, особливо – вторсировини.

Керівник департаменту з питань поводження з відходами Львівської міськради Сергій Сало повідомив на засіданні комісії екології та природокористування ЛМР: «На виконання ухвали Львівської міської ради «Про затвердження концепції сортування твердих побутових відходів у Львові» визначено дванадцять контейнерних майданчиків. Десять з них – на території  ЛКП «Південне» (біля будинків №65, №79, №№83-89, №85а, №91, №113, №117 та №54а, на вулиці Володимира Великого й №3 на вулиці Симоненка».

«Також працює майданчик на вулиці Жовківській, 18, а інший – на вулиці Льва, 4а – на етапі створення. Для роздільного сортування сміття закуплено близько 15 контейнерів, сміттєвоз вантажопідйомністю шість тонн та оголошено конкурс на закупівлю компостувального обладнання», – поінформували також Сергій Сало.

«Перший конкурс 31 січня не відбувся у зв’язку з відсутністю учасників, щодо другого конкурсу, то кінцевий термін подачі заявок був 15 лютого, а 18-го має відбутись аукціон. Крім цього, оголошено конкурс на придбання причіпного мобільного обладнання для перемішування харчових відходів в процесі компостуванн», – повідомив також Сергій Сало.

«Майданчик на вулиці Жовківській, 18 передбачений для великогабаритного і дрібного будівельного сміття. За півроку діяльності цього майданчика ним скористався 151 мешканець, прийнято сім тонн дрібних будівельних відходів», – розповів також Сергій Сало.

«Ще один майданчик на вулиці Льва, 4а перебуває на етапі створення. Із профільною комісією при управлінні комунальної власності погоджена угода щодо укладення суборенди з Львівспецкомунтрансом, розроблений кошторис для облаштування там майданчика. Також всім адміністраціям Львова  розіслані листи за підписом заступника міського голови з пропозицією визначити в кожному районі майданчик для збору будівельних відходів», – поінформував також Сергій Сало.

«Окрім цього, роздільний збір ТПВ реалізовується і в закладах освіти. Зокрема, на території Сихівського району навчальні заклади обладнанні паперовими контейнерами для роздільного сортування. 26-27 лютого буде організовано централізований забір вторсировини. Перший етап – збір паперу. Кошти за це отримують школи», – повідомив також Сергій Сало.

Керівник департаменту з питань поводження з відходами Львівської міськради зазначив також: «Хочемо це запустити для всіх шкіл на постійній основі. Крім цього, планується встановлення в школах збору ПЕТ-пляшки, скла і харчових відходів. Також ми досягли домовленості з чотирма ОСББ, на території яких ми ставимо контейнери для скла і паперу. За допомогою контейнерів для роздільного збору ТПВ було зібрано і відправлено на утилізацію 704 тонни вторсировини. У зв’язку із збільшенням використання ПЕТ-плашки, проводимо переговори з перевізниками, щоб або збільшити частоту забору, або встановити додаткові контейнери для ПЕТ-пляшки».

Про це повідомили на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли: «За пропозицією голови комісії Ірини Оршак, департаменту з питань поводження з відходами рекомендовано розмістити інформаційні таблички на контейнерах по збору ПЕТ-пляшки щодо правил викидання сировини і графіки її збору та надати інформацію щодо графіку вивезення перевізниками сировини, твердих побутових відходів. У всіх районах Львова стоять контейнери для роздільного збору сміття, але не зі всіма перевізниками, які вивозять відходи, пропрацьовано моменти щодо роздільного забору ТПВ і, особливо, вторсировини. Тому мета ухвали «Про затвердження концепції сортування твердих побутових відходів у м. Львові» - визначити види відходів, сегрегувати сміття і окремо вивозити».

«За результатами обговорення секретар комісії екології Оксана Динік запропонувала підготувати проект рішення виконкому про внесення змін до переліку необхідних документів при подачі документів(заяв) на отримання адміністративних послуг щодо обов»язкового подання завірених копій договорів про дотримання екологічних законодавчо-обумовлених норм», – поінформували також на порталі депутатів ЛМР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів