У Львові встановили нові контейнери для пластику

13:48 21 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

«Львівспецкомунтранс» встановив нові контейнери закритого типу для збору пластику на 20 майданчиках.

Про це повідомили в середу, 21 серпня, у Львівській міськраді, де також розповіли подробиці: «Нові контейнери закритого типу, так званих «дзвіночків», які призначені винятково для збору пластику (ПЕТ-пляшок), уже вже розмістили на 20 майданчиках, які обслуговує наше підприємство. Такі контейнери – це європейська альтернатива застарілим сіткам». «Нові конструкції вміщують значно більшу кількість вторсировини, захищають її від опадів та вітру. Відповідно, сміття не намокає та не розлітається, і це сприяє покращенню санітарного стану території, на якій вони розміщені», – поінформували також у міськраді.

У «Львівспецкомунтранс» зазначили: «Встановлюючи такі контейнери, ми прагнемо залучити до культури сортування якомога більшу кількість населення. Тому сподіваємось, що мешканці викидатимуть у нові контейнери лише попередньо стиснений пластик. Варто пам’ятати, що процес розпаду пластику, якщо він не потрапить на вторинну переробку, триватиме сотні років».

«Станом на сьогодні, нові контейнери закритого типу для збору пластику встановлено на майданчиках «Львівспецкомунтранс» біля будинків №183 та №216 на вулиці Личаківській, №23 на вулиці Козланюка, №32 на вулиці Мучній, №9 на вулиці Ніжинській, №17 на вулиці Пісковій, №32 на вулиці Лисенка, №3 на вулиці Парфановичів, №7 на вулиці Смольського, №16 на вулиці Барвінських, №3 на вулиці Сковороди, №7 на вулиці Чернігівській, №55 на вулиці Пекарській, №8 на вулиці Некрасова, №10 на вулиці Кутовій, №2, №7 та №10 на вулиці Котика, №6 на вулиці Черемшини, №9а на вулиці Голубця й №12 на вулиці Ялівець, 12. Поступово підприємство планує повністю замінити сітки на нові контейнери на всіх майданчиках, які є в їхньому обслуговуванні», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів