У Львові встановили наразі 511 гідрозатворів із 868 запланованих

15:00 19 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді запевнили: «До кінця листопада встановлять ще 357 гідрозатворів на дощоприймачах у центральній частині міста».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 19 жовтня: «У 2016 році департаментом житлового господарства та інфраструктури ЛМР спільно з відділами комунального господарства районних адміністрацій (балансоутримувачі дощової каналізації) та ЛМКП «Львівводоканалом» були підготовлені пропозиції щодо почергового ремонту дощової каналізації та встановлення гідрозатворів на дощоприймача на семи ділянках у центральній частині міста. Передбачено встановити 868 гідрозатворів. На сьогодні вже встановлено 511. Роботи планують завершити у листопаді 2017 року».

Заступник начальника управління інженерного господарства ЛМР Андрій Мончак розповів: ««Торік почали роботу з виготовлення проектів з ремонту дощової каналізації та встановлення гідрозатворів на дощоприймачах. Визначили сім ділянок у центрі міста. Визначили центр, бо тут загальносплавна каналізація. Відповідно на цих ділянках передбачено встановлення 868 гідрозатворів. На сьогодні вже встановлено 511. Тобто, минулого року було встановлено 237 штук. Станом на сьогодні роботи продовжуються. Зараз ще 274 гідрозатвори встановлено. Завершити роботи плануємо у листопаді цього року. Встановлення гідрозатворів на дощоприймачах є важливим, адже запобігає неприємному запаху. Однак їх потрібно періодично чистити».

У Львівській міськраді також поінформували: «Як повідомили голови районних адміністрацій, усі дощоприймачі у районах почищені і готові до зими. На кількох дощоприймачах, в районі Краківського ринку, тривають роботи з очистки. До кінця тижня роботи завершать».

Про це повідомили сьогодні, 19 жовтня, в прес-службі Львівської міськради, де також нагадали: «З метою встановлення причин виникнення неприємного запаху у м. Львові, у 2012 році у місті створено робочу групу за участю науковців міста та незалежних фахівців. Проведено аналіз існуючого стану міської системи водовідведення та підготовлено рекомендації щодо її модернізації та покращання ефективності роботи. Однією з причин виникнення неприємного запаху та розповсюдження його у місті було визначено відсутність гідрозатворів у дощоприймачах каналізації міста. Відповідно, у 2012 році було затверджено Комплексну Програму модернізації каналізаційного господарства Львова на 2012-2022 роки, якою, зокрема, передбачено капітальний ремонт дощової каналізації з встановленням гідро затворів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів