У Львові військові заспокоюють, що надсилають повістки для систематизації даних про призовників (відео)

15:59 20 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: galka.if.ua

Військові також розповіли, що нещодавно вони отримали вказівку готуватися до демобілізації.


Відео: «ZIK.ua»

«У Львові знову розносять повістки – запрошення до військкомату вручають працівники ЖЕКів разом із дільничним міліціонером. Люди, котрі отримують такі повідомлення, обурюються, адже четвертої хвилі мобілізації ще не оголошували», – йдеться у сюжеті «ZIK.ua».

Востаннє розносити повістки комунальникам доводилося близько двох місяців тому. Розповідають, що, як і попереднього разу, чимало дверей так і не відчиняють. «Ходимо день, ходимо другий день, до того числа – 27-го чи якого там. Якщо ніхто не відкриває дверей, ми просто пишемо «немає нікого» або «не відкривають дверей», – пояснила двірник Любов.

Військові запевняють, що хвилюватись не варто, мовляв, повістки розносять, аби систематизувати дані про призовників. Виконувач обов’язків львівського обласного комісара Олександр Тіщенко пояснив: «Зараз людям вручаються повістки для того, щоб знати більш детальний облік, який є у військкоматах і морально-ділові якості кожного службовця. Припустимо, є люди з трьома дітьми, є люди, які мають опікунство. Тобто, якщо буде четверта хвиля мобілізації, щоб знати вже точно кого і куди викликати в першу чергу».

Зазначимо, якщо четверта хвиля мобілізації таки буде, то лише часткова. До того ж, вона мало чим відрізнятиметься від попередньої – до військкоматів призиватимуть осіб 25-40 років, якщо вони рядові у запасі, також сержантів і офіцерів, яким не виповнилось 45.

А от віковий ценз для вищого офіцерського складу – 65 років. Не заберуть до війська людей зі слабким станом здоров'я, батьків трьох і більше дітей, жінок із дітьми до 16 років, студентів, аспірантів та народних депутатів. До того ж військові розповіли, що нещодавно отримали вказівку готуватися до демобілізації.

«Телевізійна служба новин» каналу «1+1», яка передає сьогодні, 20 листопада, ці повідомлення з посиланням на «ZIK.ua», також нагадує: що, раніше в РНБО запевнили – четверта хвиля мобілізації поки не планується.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів