У Львові відмовилися від святкування Дня міста й масово купують футболки «Хутін пуй»

19:45 3 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Леся Межва / Gazeta.ua

Сьогодні на вулицях значно менше людей, аніж учора.

Через події в Одесі Львів відмінив сьогодні урочисті заходи з нагоди Дня міста. Близько полудня центром мала пройти урочиста хода за участю дітей та оркестру. З метою безпеки та через траур за загиблими в Одесі львів'яни відмовилися від цього.

Натомість при вході у міську Ратушу, що є приміщенням міської ради, виставили понівечений на Майдані прапор. Він стоїть у великій рамці під склом. Його зберіг художник із Дрогобича Лев Скоп.

«Я був на Майдані у Києві від першого дня, – розповів львів'янам 60-річний Лев. – Хоч не молодий і часто мені кричали: «Діду, та ви не туди каміння кидаєте!», я не міг не воювати. Можливо тому, що зі сім'ї репресованих. І сьогодні дуже пориваюся їхати на Схід України, хоч не вмію навіть стріляти з автомата. Гадаю, що тоді, на Інститутській ми би перемогли, але нас було замало. Наступного дня після бою я пішов по барикадах, щоби ще раз пройти цей шлях. На одному згарищі побачив наш прапор – понівечений і брудний. Підняв його і приніс в намет. Люди одразу ж сфотографували і виставили його в Фейсбук. Я вирішив привезти його у Львів як дуже дорогу мені реліквію. Але міський голова Львова запропонував мені виставити його на показ людям, а потім ми віддамо його в музей. Я погодився, прохання в мене було лише одне - щоб його не прали. Він пахне димом з Інститутської, пахне тими подіями. До нього можна доторкнутися. Щоби відчути дух революції».

Також на вулицях Львова сьогодні значно менше людей, ніж було учора. Це третій день святкувань дня міста.

Значно менше гостей і на святковому ярмарку на проспекті Свободи. Тут продають українські ласощі: фасовані трав'яні чаї з Карпат, гарячі чаї з тістечками із медом, каву, яблука в карамелі, мед, сири і бринзу, бублики, шоколад, а також сувеніри в етностилі – шкарпетки з українським орнаментом, ляльки ручної роботи із тканини, сувенірні футболки.

Особливим попитом цього разу користуються білі із написом «Хутін пуй» за 110 грн. Продавець каже, не встигають довозити.

Про це розповідає сьогодні в інтернет-виданні «Gazeta.ua» Леся Межва.

Як повідомляв «ЩЛ», у Львові скасовано всі заходи до Дня міста за участі дітей – у зв'язку з подіями в країні й враховуючи питання безпеки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів