У Львові відкрився новий родинний дім «Покрова»

16:30 1 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: з архіву «Щоденного Львова»

Сьогодні, 1 червня, у Львові відбулося освячення і урочисте відкриття нового родинного дому «Покрова» (вул. Дорога Кривчицька, 19).

Урочистість розпочалася зі Святої Літургії у Храмі Покрови Пресвятої Богородиці. Опісля люди ходою пройшли до Родинного дому, де владика Йосафат (Говера), екзарх Луцький, очолив молитву на освячення нової «Покрови». З вітальним словом виступив провінційний настоятель селезіянського згромадження в Україні УГКЦ отець Оноріно Пістелато.

З відкриттям родинного дому «Покрова» привітав усіх присутніх і міський голова Львова: «Я пригадав сьогодні слова Івана Павла ІІ, коли він був на Сихові і падав сильно дощ. Він тоді красиво сказав: «дощ падає – діти ростуть». Щоб наші діти росли, були щасливими, щоб їхні серця були сповнені любові. Є мудрі, добрі отці, які їм віддають все, що мають".

"Дозвольте подякувати владикам, які 11 років тому поблагословили появу отців селезіан в нашій державі, в нашому місті Львова. Отче Оноріно, дозвольте подякував вам за те, що ви тут є, що ви прийняли цей обряд, за те, що ви стільки зробили, робите і будете робити для наших дітей», - зазначила Наталія Федорович, заступник міністра соціальної політики України.

«Цей будинок називається родинний дім «Покрова». Задум був, щоб в ньому жили діти своєрідними сім’ями, групами. Щоб ці діти відчували, розуміли, що їх люблять, їх потребують. Щоб вони насправді відчували родинне і сімейне тепло. Цей будинок розрахований на приблизно 80 дітей. Ми також подумали і про студентів – тут будуть проживати і студенти, які будуть навчатись у різних закладах Львова, студенти, які мають потребу в житлу. Сьогодні хочу подякувати усім благодійним організаціям, які були причетні до організації нашого проекту», - розповів отець Михайло, директор родинного дому «Покрова».

                                                                                                                        Довідка

Згромадження оо. Салезіян Східного Обряду Української Греко-Католицької Церкви за допомогою меценатів розпочало будівництво нового Родинного дому «Покрова» у 2010 році. Приміщення, де будуть проживати діти, розраховане на 100-110 осіб: сиріт, напівсиріт, дітей з неблагополучних сімей та студентів.
Родинний дім приймає дітей, яким виповнилося 6 років. Згідно зі статутом, вони можуть перебувати у закладі до 23 років, допоки не отримають спеціальну освіту. Забезпечують роботу закладу вихователі, помічники вихователів, психологи, волонтери, завгосп, кухарі, прибиральниці.

Христина Процак, прес-служба Львівської міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів