У Львові відкрили осередок для молоді з інвалідністю

15:28 19 лютого 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

На вулиці Кирилівській, 3а у Львові запрацював новий осередок денного перебування для осіб з інвалідністю, віком від 18 до 45 років.

Про це повідомили сьогодні, 19 лютого, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Тут молоді люди з фізичними та інтелектуальними особливостями розвитку впродовж дня отримують соціальні послуги, ведуть активний спосіб життя у супроводі фахівців. Ініціативу реалізувала Львівська міська рада спільно з навчально-реабілітаційним центром «Джерело», і наступний такий схожий осередок планують відкрити вже до кінця року на вулиці Роксоляни, 23».

Начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин розповів: «Це продовження створення мережі осередків для важконеповносправної молоді по районах Львова для того, щоб соціальні послуги для них стали доступними за місцем проживання. Ми продовжуємо працю над пошуком приміщень, бо наша амбітна мета – відкрити такі центри в кожному районі міста, щоб люди, які мають таку потребу, мали можливість не затрачати великого часу на доїзд до «Джерела».

Чиновник також поінформував: «Водночас, коли ми відкриваємо такі центри в районах, то маємо змогу більше в саме «Джерело» приймати таких дітей, щоб починати реабілітацію з раннього віку. Перший такий осередок для людей, старших 35 років, було відкрито Центром «Джерело» за підтримки міста в березні минулого року на вул. Дністерській, 12. Тепер відкриваємо такий центр для молоді на вулиці Кирилівській, і до кінця року плануємо відкрити на вулиці Роксоляни, 23. Такі центри розраховані на тих, які живуть в цих районах, і це велика допомога для батьків. Зараз орієнтовно 30 людей перебуває в черзі на реабілітаційні послуги в «Джерелі». Загалом у Львові є близько 3 тисячі осіб, які мають таку потребу».

У міськраді також конкретизували: «Новий осередок для молоді з особливими потребами, віком від 18 до 45 років, відкрито в комунальному приміщенні вулиці Кирилівській, 3а, площею 63,2 квадратних метрів. Приміщення облаштували за рахунок коштів бюджету розвитку міста в сумі 345 тисяч гривень – на реконструкцію, і 46 тисяч гривень  – на придбання основних засобів. За кошти благодійників, Центр «Джерело» придбав частину меблів, встановив стельовий підйомник, охоронну сигналізацію та частково облаштував прибудинкову територію (зокрема, пандус)».

«Осередок працюватиме щоденно з 9.00 до 16.00. Його відвідуватимуть 10 молодих людей з фізичними та інтелектуальними особливостями розвитку, їх довозитимуть до осередку мікроавтобусом Центру «Джерело», та забезпечуватимуть для них гаряче харчування. З молоддю працюватиме  двоє асистентів, які пройшли підготовку на базі Центру «Джерело», а також інші фахівці «Джерела» (психолог, соціальний працівник, культорганізатор)», – поінформували також у міськраді.

Більше подробиць – на її сайті.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів