У Львові відкрили мийку для велосипедів

19:48 24 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

На вулиці Науковій встановлено спеціальну конструкцію, яка надійно фіксує байки під час миття.

«Помити велосипед, не забруднивши рук і витративши лише дві хвилини часу, – таку послугу можна отримати тепер на АЗК «ОККО» на вулиці Науковій, 2а у Львові», – повідомили сьогодні, 24 травня, «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, де також розповіли подробиці:

«Цього місяця тут відкрилася перша у місті спеціалізована веломийка, а кілька днів тому, напередодні Всеукраїнського велодня, її функціональність та зручність перевірили активісти Львівської асоціації велосипедистів. «Оскільки АЗК на Науковій розміщено неподалік від пожвавленого перехрестя на виїзді зі Львова, то новий сервіс від «ОККО» особливо актуальним буде для тих веломандрівників, які повертаються із заміських прогулянок», – зазначили в «ОККО». 

До заправки веде облаштована велодоріжка, а на самій території АЗК є окреме місце для паркування велосипедів. Безпосередньо на мийці встановлено спеціальну конструкцію, яка надійно фіксує байки під час миття. Працівники АЗК пройшли відповідний інструктаж, як обслуговувати нову категорію клієнтів.

Велосипедисти, котрі тестували мийку, залишилися задоволені рівнем сервісу. Орест Олеськів із Львівської асоціації велосипедистів повідомив: «Нас дуже тішить той факт, що у Львові з'являються різноманітні додаткові послуги для власників велосипедів, завдяки чому користуватися велосипедом стає ще приємніше. Веломийка неабияк полегшує життя велосипедистам, це зручно, швидко і недорого.  Хотілося б, щоб  і на  інших мийках у місті з'явилась  можливість помити велосипед».  

Натомість радник міського голови з питань розвитку велосипедної  інфраструктури, депутат Львівської міськради Олег  Шмід зазначив: «Львів реально наближається до клубу європейських велосипедних міст, для яких характерна не тільки розгалужена мережа велодоріжок, а й інша велоінфраструктура, яка обов'язково повинна супроводжувати велорух. Гігієна велосипеда – дуже важлива складова усього цього. Хто з нас не зіштовхувався з поганою погодою і з тим, що немає де помити велосипед? Мережа «ОККО» зробила корисну справу і задала гарний тон. Тепер, сподіваюся, велосипедні мийки будуть відкриватися у всіх районах міста».

Як відзначають розробники, мережа «ОККО» уже багато років поспіль підтримує розвиток велосипедного руху в Україні, тож зараз розглядає можливість встановлення веломийок та велопаркінгів ще на кількох своїх АЗК. Крім того, цього року компанія уже допомогла Львівській мерії завершити процес маркування міських велодоріжок.

У рамках свого масштабного соціального проекту «Благаю, живи! Безпека на дорозі», мережа «ОККО» веде активну комунікацію з усіма учасниками дорожнього руху, спонукаючи їх до відповідальної поведінки на дорозі. Одна з ключових аудиторій проекту – саме велосипедисти, для яких підготували відповідні інформаційні матеріали й комплекти світловідбивачів, завдяки яким велосипедисти стають видимими для водіїв під час руху дорогою у темний час доби».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів