У Львові цього року усиновлено лише 16 дітей, натомість 121 ще чекають на свою родину

19:34 30 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: orphancenter.org.ua

Як повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, на обліку у відділах у справах дітей районних адміністрацій ЛМР перебувають 179 дітей-сиріт та 430 – позбавлених батьківського піклування.

У прес-службі міської ради повідомили «Щоденному Львову», що в нашому місті цього року усиновлено 16 дітей, а чекають на свою родину ще 121. У повідомленні також зазначено: 

«Мерія вітає всіх усиновлювачів з їхнім святом! Враховуючи суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім'ї, з метою підтримки та розвитку національного усиновлення, відповідно до Указу Президента України від 27.11.2008 року N 1088/2008 «Про день усиновлення», в Україні установлено щорічно відзначати 30 вересня День усиновлення. 

День усиновлення – це свято батьків і дітей, працівників соціальної сфери та усіх причетних до цієї благородної справи. Це свято держави Україна, яка втілює на практиці гасло «Чужих дітей не буває».

На обліку у відділах у справах дітей районних адміністрацій Львівської міської ради перебуває 179 дітей-сиріт та 430 дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 121 дитина підлягає усиновленню та чекає на свою родину. Це діти різного віку, статі та стану здоров`я.Серед них є родинні групи дітей, для яких влаштування до нової сім’ї не повинне затьмаритися болем розлучення з братами і сестрами й утратою родинних зв’язків.

У Львові проживають 43 родини, які бажають усиновити дітей. Упродовж  2014 року районними судами Львова було усиновлено 16 дітей, з них 15 дітей – громадянами України та 1 дитину іноземними громадянами. 

«Дітям, які втратили родину, може допомогти кожен, хто небайдужий. Одні – усиновлять і виховають дитину, інші – допоможуть дитині знайти батьків, треті – нададуть фахову консультацію тим, хто хоче усиновити або тим, хто вже усиновив і зіткнувся з проблемами. Основне, щоб ми всі намагалися допомогти кожній дитині вирости у любові і повазі.  Необхідну консультацію з питань усиновлення можна отримати у відділах у справах дітей районних адміністрацій м. Львова», – зазначає начальник відділу у справах дітей департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Ростислав Тимків.

Довідка: Сімейними формами виховання (опіка, прийомні сім'ї, ДБСТ) охоплені 547 дітей, це 90% від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у м. Львові. У Львові функціонує 2 дитячих будинки сімейного типу (в кожному виховується по 10 дітей) та 14 прийомних сімей, в яких виховується 19 дітей. Практично завершена робота зі створення в місті третього ДБСТ, куди буде влаштовано до 10-ти дітей». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів