У Львові тролейбуси №25 повернулися на Стрийську – родичі десантників розблокували її до 20.00 середи

17:36 18 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «IA ZIK»

Про це повідомили в понеділок у прес-службі міськради.

Як повідомили сьогодні, 18 серпня, «Щоденному Львову» в прес-службі міськради, рух транспорту на вул.Стрийській уже відновлено і тролейбуси №25 курсують за звичним маршрутом. Натомість львівський ЗМІ інформують у понеділок:

«Сьогодні, 18 серпня, у Львові родичі бійців, котрі несуть службу на Сході у зоні АТО, перекрили дорогу на вул. Стрийській навпроти військової частини №А0284. Протестувальники вимагають ротації військовослужбовців.

Кілька десятків людей, які представляються родичами військовослужбовців 80-ї аеромобільної бригади, заблокували рух транспорту на одній з найбільших автодоріг Львова. Родичка бійця 80-ї аеромобільної бригади п. Світлана пояснила: «Вимагаємо ротації бійців, які воюють вже шість місяців. Вони належать до 80-ї аеромобільної бригади. В зоні АТО вони вже три місяці, до того були в Полтаві».

Вона скаржиться, що керівництво військової частини їх не чує, тож протестувальники вирішили перекрити рух транспорту, щоб «отримати хоча б якусь відповідь». Командир частини Віктор Копачинський з в/ч підтвердив журналістам інформацію про те, що бійці дійсно перебувають вже кілька місяців на Сході. Водночас він запевнив, що наразі проходять підготовку інші бійці, аби здійснити ротацію.

Протестувальники, переважно, дуже емоційно реагували на будь-які відповіді військових та спершу навідріз відмовилися спілкуватися з журналістами.  Як передає репортер ZIK-Стрім Марічка Жук, під військову частину приїхали головний міліціонер області Дмитро Загарія, народний депутат Лідія Котеляк та перший заступник голови ЛОДА Йосиф Ситник.

Йосиф Ситник зазначив, що батьків розуміє, адже минулого тижня бійцям другого батальйону 24-ї механізованої бригади та бійцям 49-ї аеромобільної бригади надали десятиденну відпуску. Втім, він зазначив, що перекриття дороги не підтримує.

«Ми розуміємо батьків, але перекриття дороги не вирішує ситуації. Це створює проблеми львів’янам, які активно збирають кошти на допомогу армії, а зараз вони мають труднощі в проїзді», – зазначив чиновник.

На обласному рівні, запевнив він, родичам допомогти не зможуть, адже не мають впливу на військову сферу. Питання ротації, за словами Ситника, в компетенції Верховного головнокомандувача і штабу Збройних сил України.

Натомість родичі впевнені: їхнім чоловікам не дають перепочити, бо область не виконала ані другої, ані третьої хвилі мобілізації. Тож, замінити бійців зі Львівщині, які сьогодні на передовій, просто немає ким.

Близько 16:20 родичі погодилися розблокувати проїзд вул. Стрийською, однак вони планують прийти сюди знову завтра, 19 серпня, о 20:00. Саме в цей час Лідія Котеляк матиме розмову у Міністерстві оборони щодо ротації. Рідні бійців слухатимуть розмову по телефону».

Про це повідомляє в понеділок кореспондент «IA ZIK».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів