У Львові спростили звільнення учасників АТО й членів їх сімей від сплати за послуги з утримання житла

10:12 24 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, виконкомом ЛМР прийнято зміни до Положення про порядок звільнення цих осіб від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій незалежно від форми власності житлового фонду.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 24 листопада, «Щоденному Львову», що виконком ЛМР спростив звільнення учасників АТО й членів їх сімей від сплати за послуги з утримання житла. У повідомленні також конкретизують:

«Місто спростило процедуру оформлення звільнення львів’ян - учасників АТО, членів їхніх сімей та членів сімей загиблих від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій  З метою надання додаткових гарантій соціального захисту львів’янам - учасникам АТО, членам їхніх сімей та членам сімей загиблих під час здійснення АТО, 21 листопада виконавчим комітетом Львівської міської ради прийнято зміни до Положення про порядок звільнення цих осіб від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій незалежно від форми власності житлового фонду, яке затверджене рішенням виконкому ЛМР від 08.08.2014 р. № 626. Виконувач обов’язків начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин роз’яснив:

«На практиці існують випадки, коли учасником АТО є мешканець Львова, який не має дружини (чоловіка) та не має можливості подати до відділу соціального захисту заяву (наприклад, у зв’язку із подальшою участю в АТО). Відтак тепер право  подання заяви надано їх батькам або законного представника дитини учасника АТО, однак при наявності документу, що підтверджує повноваження законного представника.

Окрім цього, важливою є нова норма, яка дозволяє у виняткових випадках до заяви замість документа виданого одним із уповноважених органів про участь в АТО до заяви додати копію завірену у встановленому законодавством порядку, до цього розширено і перелік уповноважених органів по видачі такого роду документів. Також, прийнято рішення про внесення зміни, яка тепер дозволить гарантувати право заявника на цю пільгу незалежно від дня подання відповідної заяви, але за умови подання її у 2014 році. Всі ці напрацювання є результатом постійної комунікації з громадянами, дотичними до цього процесу службами, аби максимально спростити саму процедуру, не відступаючи від чіткого виконання вимог законодавства».

Варто нагадати, що право на звільнення від сплати за користування житлом (квартирної плати) отримали:

учасники АТО та членам їхніх сімей за місцем реєстрації у м. Львові (незалежно від кількості зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб та загальної площі житла);

члени сімей учасників АТО за місцем реєстрації у м. Львові (незалежно від кількості зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб та загальної площі житла) у разі, якщо учасник АТО не зареєстрований у м. Львові;

члени сімей загиблих під час участі в АТО за місцем реєстрації у м. Львові (незалежно від кількості зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб та загальної площі житла);

члени сімей померлих внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих під час участі в АТО, за місцем реєстрації у м. Львові (незалежно від кількості зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб та загальної площі житла).

Слід зазначити, що у разі реєстрації учасників антитерористичної операції та членів їх сімей за різними адресами реєстрації у м. Львові право на звільнення від сплати за користування житлом (квартирної плати) відповідно до Положення надаватиметься лише на одне житлове приміщення/будинок за вибором (незалежно від кількості зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб та загальної площі житла). 

До членів сім’ї учасників АТО належать дружина (чоловік), неповнолітні діти (до 18 років); 

До членів сім’ї загиблих під час участі в АТО, які не перебували у шлюбі, належать мати (батько).

Важливо! Якщо серед зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку є особи, які мають право на пільги, передбачені законодавством України та місцевими нормативно-правовими документами, і користуються ними, сума, яка підлягає відшкодуванню згідно з цим Положенням, визначається з врахуванням наявних пільг. 

Станом на 21 листопада до відділів управління соціального захисту Львівської міської ради звернулось 1279 сімей за звільненням оформлення звільнення львів’ян - учасників АТО, членів їхніх сімей та членів сімей загиблих від сплати за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій.

Отож, для отримання детальної інформації слід звертатись до районних відділів управління соціального захисту Львівської міської ради

Контакти відділів соціального захисту районів міста Львова:

Галицький (вул. Ф. Ліста, 5): тел.: 261-44-50;

Личаківський (вул. Театральна, 10): тел.: 235-71-62;

Залізничний (вул. І. Виговського, 34): тел.: 295-82-28;

Франківський (вул. Генерала Т. Чупринки, 85): тел.: 237-50-81 ;

Шевченківський (вул. В. Липинського, 11): тел.: 252-28-40;

Сихівський (просп. Червоної Калини, 66): тел.: 254-64-80».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів