У Львові «сланцеву» угоду не розглядали, бо отримали її в п’ятницю, 13-го...

19:07 16 вересня 2013 р.

Фото до новини

Тож на завтрашньому сесійному засіданні її не торкатимуться.

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій повідомив, що на завтрашньому сесійному засіданні новий проект угоди з американською компанією «Chevron» про видобуток сланцевого газу на Олеській площі не розглядатимуть. Бо, мовляв, отримано цей документ щойно минулої п’ятниці, 13 вересня, а сторінок у цьому документі – аж 270...

«Тому ми зараз вивчаємо його текст, напрацьовуємо зміни і пропозиції», – запевнив Петро Колодій. Та чи справді кількість сторінок спонукала не поспішати з проектом, у який «Chevron» інвестує 25 мільярдів доларів, – як зауважив 25 червня радник міністра екології та природних ресурсів Володимир Ігнащенко, «на порядок більше, аніж залучили Львівщина й Івано-Франківщина іноземних інвестицій більш ніж за 22 роки незалежності країни»?

До того ж, тільки на цей прект покладають величезні сподівання прихильники енергетичного унезалежнення України від російського природного газу, ціну на який у Москві вперто відмовляються зменшити. З іншого ж боку, екологи застерігають, що видобуток сланцевого газу в Україні перетворить її на безводну пустелю.

Саме тому керівництво облради й вимагало від екологів якомога більше інформації щодо цього непростого питання. Однак, дочекавшись нового проекту угоди зі «Chevron», не накинулося на нього «спраглими очима», а відклало його.

Що ж завадило розпочати вивчення цього надзвичайного документу одразу ж? Втома, яка накопичилася наприкінці минулого тижня, чи, все ж таки, погана прикмета – збіг п’ятниці й 13-го числа на календарі?

Та оскільки керівництво облради, звісно ж, не могли не заінтригувати прогнози щодо економічних результатів та екологічних наслідків від видобутку сланцевого газу, то відкласти ці надзвичайно цікаві питання могла хіба що «Її величність» містика.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів