У Львові розпочнуть кампанію «Врятуй міський РАЦС» (відео)

12:32 9 лютого 2016 р.

Фото до новини

Львівський міський РАЦС, який розташований на вулиці Івана Франка, перебуває в дуже жахливому стані.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 9 лютого, під час прес-конференції на тему:

«Громадська оцінка якості адміністративних послуг територіальних управлінь юстиції у Львівській області», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський. 

- Найближчим часом ми запустимо кампанію «Врятуй міський РАЦС» . Молодята приходять туди одружуватися, а це приміщення в жахливому стані. І це не є проблема виключно юстиції, це є проблема Львова, - каже він.

- Там всередині все протікає з даху. Ми створили комісію, затвердили план заходів з поступового відновлення цього будинку, - каже Ярослав Жукровський. 

Заступника голови правління ЛГО «Центр досліджень місцевого самоврядування» Ігор Бригілевич запропонував передати міські РАЦСи разом із повноваженнями реєструвати шлюби та народження місцевій владі. Мовляв, за доходи від надання адміністративних послуг удасться відремонтувати приміщення. 

- Місто Луцьк за 2015 рік за надання адмінпослуг отримало 10 млн гривень.  Якщо законодавчо закріплять, що 30% з цього йде на обслуговування центрів з надання адміністративних послуг, то про побутові проблеми можна забути, - каже він. 

На жаль, начальник адміністративного управління Львівської міської ради Валентина Бартошик, яка також була присутня на прес-конференції, назвати яку суму отримав Львів від надання аналогічних послуг, не змогла. 

Водночас Ярослав Жукровський підрахував. 

- За два місяці у Львівській області було здійснено 20 тисяч реєстраційних дій стосовно реєстраційних речових прав. Якщо врахувати середній адмінзбір по сто гривень, то виходить, що два мільйони гривень потенційно потрапляє до місцевого бюджету. Це не враховуючи реєстрацію бізнесу, - каже він.  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів