У Львові призупинено дві забудови

17:26 21 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: varianty.lviv.ua

ДАБІ визнала незаконним будівництво чотириповерхового житлового будинку на вулиці Райдужній, а Інспекція держархбудконтролю – багатоповерхівок та трансформаторної підстанції на вулиці Угорській.

Як повідомили в прес-службі Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) України, під час видачі виконкомом Львівської міської ради містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки на будівництво чотириповерхового житлового будинку на вулиці Райдужній, 17, ДАБІ провела позапланову перевірку та виявила розбіжності у документах. Зокрема, в ухвалі міськради площа ділянки становить 0,3500 га, а у містобудівних умовах і обмеженнях – 0,2098 га. Відтак, було встановлено, що містобудівні умови і обмеження забудовнику видані з порушеннями, а за результатами перевірки прийнято рішення про зупинення забудови цієї ділянки та видано припис на усунення виявлених порушень.

Натомість у прес-службі Львівської міськради повідомили сьогодні, 21 жовтня, що Інспекція держархбудконтролю провела низку перевірок щодо будівництва багатоповерхівок та трансформаторної підстанції на вулиці Угорській, 14. Як наслідок, виявлено чимало містобудівних порушень, що призвело до скасування декларації про початок будівельних робіт та складення протоколів про відповідні правопорушення.

Серед основних порушень законодавства: відсутність права власності або користування земельною ділянкою, на якій знаходяться об’єкти будівництва; наявний проріз у перекритті між 10 та 11 поверхами, що передбачає об’єднання технічного (11-го) поверху з житловою квартирою на 10 поверсі. Згідно з наданою документацією, дворівневі квартири проектом не перебачено. 

Відтак, забудовника зобов’язали усунути виявлені порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності та зупинити виконання будівельних робіт на вищезгаданих об’єктах будівництва. За інформацією Інспекції держархбудконтролю, замовником виконання робіт є ТзОВ «Девелоперська компанія «Мальви».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів