У Львові прийматимуть проекти Громадського бюджету до 15 вересня

11:30 19 серпня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Прийом проектів, які претендуватимуть на кошти Громадського бюджету Львова, триватиме до 15 вересня.

Про це повідомили в понеділок, 19 серпня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «Цей конкурс проводять уже вчетверте. Загалом за попередні 3 роки перемогло 159 проектів на загальну суму 81 мільйон гривень. Завдяки Громадському бюджету львів’яни можуть втілювати свої проекти з розвитку міста за кошти з міського бюджету».

Подати проект можуть особи, які досягли 16-річного віку і відповідають одному з  критеріїв – місцепроживання претендента у Львові (Винниках, Рудному, Брюховичах) підтверджується паспортом або карткою львів’янина, підприємство, установа чи організація, де працює претендент, зареєстроване у Львові, що підтверджується паспортом та довідкою з місця праці, претендентів навчається у Львові, що підтверджується паспортом та студентським квитком або іншим документом, що підтверджує факт навчання, претендентів володіє на праві власності об’єктом нерухомості у Львові, що підтверджується паспортом та витягом з відповідного реєстру прав власності, місценародження претендента зареєстроване у Львові, що підтверджується паспортом або свідоцтвом про народження.

«Проекти поділяються на види (малі та великі) і категорії («Освітні та медичні» проекти та «Інші» проекти). Подати проект можна онлайн на сайті Громадського бюджету, авторизувавшись за допомогою «BankID» або ЕЦП або через будь-який Центр надання адміністративних послуг. Кожен може подати один малий та один великий проект», – поінформували також у міськраді.

«Після того, як проекти пройдуть перевірку профільними виконавчими органами, вони потрапляють на голосування, яке триватиме з 1 до 15 листопада. Голосувати можуть ті ж категорії мешканців, що й подавати проекти. Проголосувати також можна буде онлайн через сайт Громадського бюджету, авторизувавшись за допомогою «BankID» або ЕЦП або через будь-який Центр надання адміністративних послуг», – розповіли також у міськраді.

«Проекти, які отримають найбільшу підтримку мешканців, будуть реалізовані у 2020 році за кошти міста. Малі проекти – це проекти вуличного, квартального, районного значення, загальна вартість реалізації яких становить від 50 000 до 600 000 грн. На такі проекти виділяється орієнтовно 60% загального обсягу громадського бюджету, які рівномірно розподіляються по районах міста (10% загального обсягу громадського бюджету на кожен район)», – повідомили також у міськраді.

«Великі проекти – це проекти міжрайонного, загальноміського значення, загальна вартість реалізації яких становить від 600000 до 3000000 гривень. На такі проекти виділяється орієнтовно 40% загального обсягу громадського бюджету», – поінформували також у міськраді.

«Освітні та медичні проекти» – це проекти, реалізація яких стосується приміщень або територій шкіл, дошкільних навчальних закладів, закладів професійно-технічної освіти, вищих навчальних закладів (крім закладів позашкільної освіти), та проекти реалізація яких стосується приміщень або територій закладів охорони здоров’я», – розповіли також у міськраді.

«Інші проекти» – це проекти, реалізація яких не стосується приміщень або територій шкіл, дошкільних навчальних закладів, закладів професійно-технічної освіти, вищих навчальних закладів та закладів охорони здоров’я. Такі проекти не можуть становити менше 40% від загальної кількості проектів-переможців у поточному році. Малі проекти змагатимуться між собою у кожному районі окремо, а великі по всьому місту», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів