У Львові проведуть конкурс перевізників

17:50 26 вересня 2016 р.

Керівник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич пояснила: «У нас закінчується термін угод, укладених з перевізниками. Буде новий конкурс».

Як повідомили сьогодні, 26 вересня, в прес-службі міськради, керівник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич прокоментувала ситуацію, яка склалась із деякими перевізниками у Львові. Зокрема, вона нагадала, що перевізники висували три вимоги до міста: врегулювати кількість пільговиків у транспорті, розпустити конкурсний комітет із перевезення пасажирів та ввести представників від вільних профспілок до складу нового конкурсного комітету.

За словами Гелени Пайонкевич, перша вимога не є в компетенції міської влади, адже надання пільг регулюється законодавством України. Керівник юридичного управління ЛМР пояснила: «Кількість пільговиків та спосіб надання пільг передбачені законами України. Місто одноразово пішло на крок із обмеження часу перевезення пільговиків. Це було приблизно два роки тому – коли відбувся різкий стрибок цін на паливно-мастильні матеріали, щоб не підвищувати тарифи на перевезення. Ті самі колеги, які зараз організовують акцію протесту, організовували й акцію протесту пільговиків під міською радою з вимогою скасувати це рішення».

Щодо другої та третьої вимог, то Львівська міськрада має намір найближчим часом сформувати новий конкурсний комітет, а також рекомендувати ввести туди представника від вільних профспілок. Гелена Пайонкевич зазначила: «Розпускати конкурсний комітет, як на мене, сенсу немає, тому що він зараз не діє. У нас закінчується термін угод, укладених з перевізниками. Буде новий конкурс, буде сформовано новий конкурсний комітет. Згідно з вимогами чинних нормативних актів, у складі конкурсного комітету має бути певний відсоток представників громадськості та представників державних органів, які здійснюють регулювання у сфері транспорту. Питання наявності представника від вільних профспілок у складі конкурсного комітету, як на мене, жодних застережень ні в кого не викличе. Ми будемо рекомендувати управлінню транспорту при затвердженні складу конкурсного комітету до цих вимог прислухатись».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів