У Львові протестували проти забудови на вулиці Лисинецькій (відео)

17:22 30 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Zaxid.net

Громадські активісти та мешканці невдоволені, що вирубують багаторічні дерева, а на цьому місці планують зведення багатоквартирного будинку.

У Львові, 30 вересня, кількадесят людей пікетували засідання сесії міської ради. Громадські активісти та мешканці невдоволені, що на вулиці Лисинецькій вирубують багаторічні дерева, а на цьому місці планують зведення багатоквартирного будинку.

Кількадесят активістів принесли під міську раду плакати зі закликами до міського голови Андрія Садового та депутатів звернути на них увагу. Люди тримали плакати з актуальними перед виборами гаслами: «Чи варто за вас знову голосувати?».

А громадський активіст Мирослав Решетило розповів: «У багатьох місцях Львова люди протестують проти незаконних забудов. Ми вважаємо будівництво на Лисинецькій незаконними, тому що в нашому районі не було громадського обговорення. Можливо воно колись десь відбулося, але нам документів з приводу цього не дали. Там є рекреаційна зона, є зелені насадження, які зараз вирубують, там течуть джерела, а будівництво ведеться над цією зоною». 

Окрім того, мешканці розповіли, що мають й інші докази, що зводити будинок у цьому місці не варто, але влада міста до них не прислуховуються і «годує» протестувальників обіцянками. Про це повідомили сьогодні, 30 вересня, на сайті Західної інформаційної корпорації.

Натомість у прес-службі міської ради розповіли в середу «Щоденному Львову»:

«Сьогодні, 30 вересня, на сесії Львівської міської ради виступила представник територіальної громади вулиці Лисиницької (Личаківський район) Орися Цвенгрош щодо будівництва багатоповерхового будинку. Міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення зробити робочий виїзд на місце, поспілкуватися з мешканцями. Він також заявив:

«Якщо інспекція Архбудконтролю вчинила правопорушення, я тоді оперативно звернуся до керівника інспекції Архбудконтролю України, щоб це питання врегулювати. Сьогодні ми маємо затвердити положення про місцеву інспекцію Архбудконтролю.

Якщо за це голосуємо – з понеділка ми будемо створювати комісію прийому здачі документів і будемо починати роботу стосовно створення міської інспекції Архбудконтролю, яка буде надавати дозволи і приймати в експлуатацію. Я собі не уявляю, щоби в подальшому ми видавали дозволи у місті, якщо не буде підтримки і розуміння громадян. Це наша спільна відповідальність».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів